Belirlenen yerlerin dışında kurban satışı ve kesiminin engellenmesi için Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından üç ekip görevlendirildi. Belirlenen satış ve kesim yerlerinde gereken denetim çalışmalarını yürütecek ekipler, Tepebaşı genelinde park, cadde, sokak ve meydan gibi umuma açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılmasına izin vermeyecek. Zabıta ekipleri, bayram öncesinden başlayarak, oluşabilecek seyyar satıcılara karşı da gerekli önlemleri alıyor.

Tepebaşı'nda kurban satış yeri olarak Muttalıp belirlendi. Tepebaşı Belediyesi, Muttalıp'tan kurban kesim yeri olan Uluönder Kapalı Pazar yerine yarım saatte bir ücretsiz araç kaldıracak.

Veteriner İşleri Müdürlüğü, Uluönder kapalı pazaryerlerinde yapılacak kesimler için veteriner hekim görevlendirdi. Görevli veteriner, kesimlerin kontrollü olarak yapılmasını sağlayacak.

Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Müdürlüğü de, bayram süresince çalışmalarını sürdürecek ve denetimleri sıklaştıracak. Yetkililer, kesilen kurbanların sakatatlarının gelişigüzel bırakılmamasını, bir poşet içinde çöpe çıkarmalarını istedi.

Editör: TE Bilisim