2020 Yılı Teknik Destek Programı, BEBKA tarafından TR41 Bölgesi'ndeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalarına kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler ile destek sağlamak amacıyla hayata geçirilmişti. Tepebaşı Belediyesi de sunduğu 'Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Hazırlamaya Yönelik Kapasite Geliştirme' adlı projesi ile program kapsamında başarılı bulunarak destekten yararlanma hakkı kazandı. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı'nın hazırlanmasıyla ilgili belediyenin eğitim, danışmanlık alarak kapasite geliştirmesi projenin amacını oluşturuyor.
2014'TE HAZIRLADIK
Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da Tepebaşı Belediyesi'nin, Sürdürülebilir Eylem Planı'nı 2014 yılında hazırladığını ifade ederek, 'Tepebaşı Belediyesi olarak tarafı olduğumuz Başkanlar Sözleşmesi, yerel ve bölgesel yönetimlerin, gönüllü olarak yenilenebilir enerji kullanımı ve etkin enerji tüketiminin artırılmasını desteklemeleri amacıyla, 2008 yılından bu yana, Avrupa'da yürütülen önemli bir eylem. Tepebaşı Belediyesi ise 2013 yılında emisyonlarını yüzde 23 azaltılmayı hedefleyerek sözleşmeye taraf oldu' dedi.
BÖLGESEL KALKINMA
2017 ve 2018'de ilçenin enerji tüketimi baz alan gelişme raporları hazırladıklarını anlatan Ataç, 'Bu sayede Türkiye'de ara raporlarını hazırlayan tek belediye olan Tepebaşı, ilk ara raporunda 3, ikici ara raporunda ise 7 mükemmellik ölçütü yakalamayı başardı. Taraf olduğumuz Belediye Başkanları Sözleşmesi, baz alınan 2030 yılı için 'İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi' olarak güncellendi ve CO2 emisyonları azaltma hedefleri yüzde 23'ten 40'a çıkarıldı. Sözleşmeye 2020 başında taraf olan belediyemiz, bu çerçevede Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlamayı da taahhüt etti. BEBKA'nın bölgesel kalkınmaya destek amacı ile sağladığı önemli bir hibe programından da faydalanmaya hak kazandık' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim