Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın, kırsal kalkınmayı destekleme stratejisine yönelik proje ve uygulamaları doğrultusunda, kent halkı da toprak ile buluşmaya ve üretime katılmaya devam ediyor.
TOPRAKLA BULUŞTURUYOR
Uzun yıllardır tarıma yönelik ve üreticiyi destekleme odaklı çalışmalar ile beğeni toplayan Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlilere şehir hayatı içinde tarımsal üretim imkanı sunuyor. Esentepe Mahallesinde vatandaşların kullanımına sunulan Esentepe Mahalle Bahçesi de kent halkının huzur içinde vakit geçirdiği bir alana dönüştü. 2015 yılından bu yana meyve ağaçları dikilen alan, çocuklar ile birlikte mahalle sakinlerinin bir araya geldikleri sosyal bir alan olarak 2 yıldır vatandaşların üretimine de ev sahipliği yapıyor. Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nin yanında yer alan bahçede birçok tarım ürününü yetiştiren mahalleliler, taze ürün tüketmekten ve şehir yaşamı içinde toprakla buluşmaktan memnun olduklarını söylüyor.
HASRET KALMIŞTIK
Esentepe sakinlerinden 80 yaşındaki Halil Karakaya da insanların bahçeye, toprağa hasret kaldığını belirterek, 'Bahçede sebze yetiştiriyoruz. Çok güzel bir şey. İnsanlar şehir hayatında bahçeye hasret kaldılar. İhtiyaçlarımızı karşılıyoruz, daha taze oluyor. Pandemi sürecinde aşağı yukarı her zaman buradaydık. Fide diktik, suladık, otlarının temizledik, bakım yaptık. Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
ÇOK MEMNUNUZ
Esentepe Mahalle Bahçesi'nde tarım üretimi yapan 59 yaşındaki Fatma Tüfek de toprak ile uğraşmanın çok güzel olduğunu söyledi ve 'Pandemi sürecinde iyi ki burası var. Sürekli buraya geldik, ürünlerimizle ilgilendik. Toprakla uğraşmak, ürün yetiştirmek, her gün büyüdüğünü görmek çok güzel. Belediyemizden çok memnunuz, Başkanımız Ahmet Ataç'tan Allah razı olsun. Çok güzel vakit geçiriyoruz, çok mutluyuz' sözlerini kullandı.
KÖY ATMOSFERİ
40 yıldır Esentepe Mahallesi'nde oturan Burhan Karabulut da Mahalle Bahçesi'nde köy atmosferi yaşadıklarını kaydederek, 'Bu hizmeti sağlayan Tepebaşı Belediyesi'ne ve Başkanımız Ahmet Ataç'a çok teşekkür ediyorum. Bu ortamda bize köy atmosferi yaşattıkları için çok mutluyuz. Buradaki personel her konuda bize yardımcı oluyor. Elimizden geldiğince biber, domates, mısır ekiyoruz. Allah razı olsun, burası bize köy havası yaşatıyor' dedi.
HUZUR VERİYOR
Esentepe Mahalle Muhtarı İrfan Okay da mahalle sakinlerinin, pandemi sürecini mahalle bahçesinde sağlıklı biçimde geçirdiğini söyledi. Muhtar Okay, 'Bu hizmetten çok memnunuz. İnsanların hem psikolojisine hem sağlığına faydası var. İnsanlar pandemi sürecinde burada vakit geçiriyor. Evdeki huzura bile faydası var. Vatandaşlar şehir hayatında bunalıyorlar. Kimsenin bir karış toprağı yok. Buraya geliyorlar, vakit geçiriyorlar. Psikolojik tedavi gibi oluyor. Evlerine de katkı oluyor. Ben de akşamları geliyorum, 10 dakika vakit geçirdiğimde rahatlıyorum. Huzur dolu bir yer, güzel bir hizmet' ifadelerini kullandı.
FIRSATLAR SUNUYORUZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise vatandaşları toprak ile buluşturmanın değerli olduğuna vurgu yaptı. Tepebaşı Belediyesi'nin tarıma, kırsal kalkınmaya, yerel üretime daima destek olduğunu belirten Başkan Ataç, 'Belediye olarak uzun yıllardır üretime ve üreticiye destek olan önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öte yandan kent yaşamı içindeki vatandaşlarımızın da toprak ile bağlarını koparmamaları için fırsatlar sunmaya çalışıyoruz. Tepebaşı'nın farklı noktalarında hizmet veren Gönüllü Bahçelerimiz, yıllardır vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyor' dedi.
DESTEK OLUYORUZ
'Esentepe Mahalle Bahçesi'nden de 34 vatandaşımız yararlanıyor' diyen Başkan Ataç, 'Halkımız toprağa dokunarak hem sağlıklı biçimde zaman geçiriyor hem de üretmenin hazzını yaşıyor. Biz de bundan dolayı çok mutluyuz. Kırsal kalkınmanın, halkımızın üretime katılmasının, kent içinde tarım üretimi yapılmasının ve yerelde üretip, yerelde tüketmenin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilmeliyiz. Tepebaşı Belediyesi olarak tarıma, üretime, yerel üreticilere verdiğimiz önem ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek' sözlerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim