Şenlikler öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bu mübarek vatan topraklarının bugün bir bölücü tehditle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Yaşanan terör olayları ile ilgili konuşan Destici,'Ülkeyi yönetenler, bir tarafta masa başında PKK ile müzakere edecek, pazarlık edecek öbür taraftan asker, polis kahramanca sahada mücadele edecek ve şehit olacak. Bu böyle olmaz. Mücadelenin topyekun olması lazım. Yukarıdan aşağıya, devletin en tepe noktasından Şırnak'taki, Silopi'deki polis kardeşimize kadar, vatandaşımıza kadar mücadelenin topyekun verilmesi lazım. Eğer bu mücadele topyekun verilmezse ne kadar güçlü olursa olsun güvenlik güçlerimiz, ki onların da eksikleri var' diye konuştu.

İttifak sorularını da yanıtlayan Destici, 'Biz inşallah milletimizle ittifak yapacağız. Bize şu ana kadar gelmiş resmi anlamda bir seçim işbirliği teklifi yok. Tabi biz millet için, ülke için siyaset yapıyoruz. Bu anlamda bir teklif olursa da tabi kapılarımızı kapatmayız, oturur konuşuruz' ifadelerini kullandı.(İHA)

Editör: TE Bilisim