AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı İstişare ve Değerlendirme toplantısı Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar il ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Eskişehir'den övgü dolu sözlerle bahseden Bakan Varank, 'Coğrafi ve lojistik açıdan muazzam bir avantajı sahip olan ilimizi İç Anadolu'nun güçlü üretim merkezlerinden biri yaptık' dedi.
HER ALANDA İHRACAT
Eskişehir'in ihracatının geçen yol yüzde 8'lik bir yükselişle 1 milyar doları aştığına dikkat çeken Varank, 'Burada öyle bir sanayi alt yapısı var ki Eskişehir neredeyse her alanda her sektörde ihracat yapabiliyor. Eskişehir'i bu günlere getirebilmek için 17 yılda 12 milyar liralık sabit yatırımı destekledik. 7 bine yakın işletmemiz KOSGEB desteklerinden faydalandı ve Eskişehir'de üretime aktif bir şekilde devam ediyor. şehrimizin AR-GE alt yapısını neredeyse sıfırdan biz kurduk. Yüzde 98'lik doluluk oranı ile çalışan bir TEKNOPARK'ı var Eskişehir'in. Şimdi genişleme çalışmalarıyla ilgili bize talepler var. onları da inşallah değerlendireceğiz. Eskişehir'de 21 Ar-Ge merkezine 2 tasarım merkezine destek veriyoruz. Kalkınma ajansımız şehirde bu zamana kadar 240 projeye yaklaşık 97 milyon liralık destek sağladı. Anadolu Üniversitesi içerisindeki animasyon merkezinin kurulması bugün çocuklarımızın izlediği bir çok çizgi filmin yapıldığı animasyon merkezinin bizim destek verdiğimiz merkezlerden sadece bir tanesi. Burada kümelenme oluşturduk' dedi.
EMEĞİMİZ VAR
Yerel seçim sürecinde Eskişehir ile ilgili yaptıkları çalışmalardan söz eden Bakan Varank, 'Eskişehir'de AK Parti iktidarı olarak çok emeğimiz var. ama elbette bunlarla yetinmek niyetinde değiliz. Şehrimizin potansiyelini daha da ileriye götürecek adımları atacak, yeni başarı hikayelerini hep birlikte yazacağız. Seçim zamanında güzel bir program yaptık ve özellikle Eskişehir'de yerel yönetimler açısından şehrin yaşadığı bu dezavantajı bitirmek için çok gayret gösterdik. Maalesef o gayretlerimiz karşılık bulmadı. Bu manada teşkilatlarımıza çok fazla iş düşüyor' diye konuştu.
ANLAMAMIZ ŞART
'Emin olun şehirde yaptığımız onlarca, yüzlerce milyarlarca liraya ulaşan projeleri biz anlatmakta yetersiz kalıyoruz' diyen Bakan Varank sözlerine şöyle devam etti: 'Hatta yerel yönetimler hiçbir katkısı olmayan bu projeleri sanki kendi partilerinin projesiymiş gibi kamuoyu ile paylaşıyorlar. Bu manada bizim sokakta daha fazla olmamız lazım. Karşılaştığımız herkesle iyi ilişkiler kurarak, komşularımızdan başlamak üzere teşkilatlar olarak projelerimizi yaptıklarımızı çok daha güzel şekilde anlatmamız gerekiyor. Bu iş ikna ile olan bir meseledir. Siyaset ikna ile yapılır. Emin olun bizim yaptıklarımızı hayal edemeyen siyasi partilerin propagandaları kimi zaman bizleri geçebiliyor. Özellikle önümüzdeki dönemde teşkilatlarımıza çok iş düşüyor. Teşkilatlarımızla bir olacağız beraber olacağız ve iktidarımızı Eskişehir'imize çok daha güzel şekilde anlatacağız ve Eskişehir'in özellikle yerel yönetimler anlamında yaşadığı bu sıkıntılara bir son vereceğiz'
Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a lületaşından yapılmış bir satranç takımı hediye etti. HM
Editör: TE Bilisim