Kurtuluş Kapalı Pazaryeri'nde meyve tezgahı olan Hakan Araz, kış meyvelerinin yüzde 80 oranında çıktığını söyledi. Satışların normal bir seviyede ilerlediğini ifade eden Araz, 'Mandalina, elma, armut, nar çıktı. Ama mevsimler daha soğumadı. O yüzden daha sıcak memleketten gitmedikçe 15-20 gün sonra ancak biraz daha kış meyvelerine rağbet olacak. Şu anda çok fazla yok. Biraz daha yaz meyvelerinin sonu. Şeftalinin, incirin bitişi. Üzüm de biraz daha sürer' dedi.
TANESİ 15 LİRA
Ejder meyvesinin tezgahlarda 15 liraya satıldığını belirten Araz, 'Yeni başlayan bir ürün. İnsanların talebi var. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın reklamıyla ejder meyvesinin satışlarında bir hareketlilik oldu. Biraz pahalı, herkes alamıyor tabi. Ama yeni bir meyve, değişik bir meyve. Kimsenin daha tatmadığı bir meyve. Yavaş yavaş insanlar almaya çalışıyor. Ejder meyvesi dikkati çekiyor. İsmi de görüntüsü de farklılığından dikkat çekiyor' diye konuştu.
SAĞLIĞA FAYDALI
Ejder meyvesinin zinde tuttuğunu ve kalbe iyi geldiği söyleyen Araz, 'Sağlığa faydalı olduğu söyleniyor. İnsanlar internetten gördükçe almak istiyor. Hünnap diye bir meyvemiz var mesela. Ona kalp doktoru diyebiliriz. Kalbe, tansiyona, şekere iyi geliyor. Popüler bir meyve. Ejder meyvesi de yeni yeni başlıyor. Şu an tezgahlardaki da en pahalı meyve ejder meyvesi' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim