Koronavirüs nedeniyle tedbir amaçlı geçici bir süreliğine tiyatro sahneleri kapatıldı. Kütür ve sanat şehir olarak tanımlanan Eskişehir'de ise tiyatro severleri mutlu eden bir karara imza atıldı. Hafızalara yer etmiş bazı oyunlar Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Youtube kanalında tiyatro severlerle buluşacak.
SOSYAL MOTİVASYON
Konuyla ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyidoğan, 'Dünya çapında görülen koronavirüs sebebiyle 10 Mart'tan itibaren Şehir Tiyatroları tedbir amacıyla perdelerini kapatmış bulunuyor geçici olarak. Bu durum şu an Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın birçok yerinde yaşanıyor. Belli özel ve kurum tiyatrolarının arşivlerini açması, insanlarda bu zorlu günlere karşı başka bir sosyal motivasyon yarattı' diye konuştu.
İNATLI BİR DİRENİŞ
'Seyircilerimizden gelen yoğun talep doğrultusunda biz de karantina günlerindeki tiyatro seyircilerine bir nebze de olsa bu sosyal etkinliğin heyecanını ve nostaljisini yaşatmak istedik' diyen Eyidoğan 'Elbette ki tiyatro canlı kanlı, etten ve kemikten bir performans sanatıdır; seyirciyle birlikte 'an' içinde hayat bulur ve hafızalara kazınıp yok olup gider. Yine de; arşiv için kaydedilmiş eski oyunların kayıtlarını böyle bir dönemde izlenmeye açmak, yaşadığımız bu zorlu günlere karşı inatlı bir direniş olarak algılanmalı. Çağın iletişim olanakları doğrultusunda, başka oyunlarımızı da zamanla çevrimiçi hale getirmek ve seyircimizle 'bir şekilde' yan yana gelmeyi sürdürmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.
5 OYUN YAYINLANACAK
Bu kapsamda ilk olarak Gergedan, Bir Şehnaz Oyun, Keşanlı Ali Destanı yer alacak. Tabi çocuklar da unutulmadı. Mevsimler ve Küçük Kara Balık çocuk oyunu da resmi Youtube sayfasında yer alacak. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim