mesafe kurallarına uygun şekilde yapıldı. Meclis oturumunda gündeme 9 konu geldi. İlgili maddelerden 8'i oy birliğiyle biri ise oy çokluğuyla meclisten geçti. Daha sonra gündem dışı söz alan CHP'li Ömer Faruk İnan, okulların pandemide apar topar açıldığını söyledi. Aşı teminin de sıkıntı olduğunu ifade eden İnan, 'Son günlerde haritamız oldu. Renklerle vaka durumunu gösteriyor. Şehrimiz şu an da sarı renkte. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Denetlemelerin iyi yapılması gerekiyor. Yoksa büyük sıkıntılar yaşanacaktır' dedi. İnan, aşı konusunda tereddüdü olanların da hiç aksatmadan aşı olması gerektiğini vurguladı.
GİDİP ELLERİNİ ÖPSEK
Bilimi inkar etmemek gerektiğini kaydeden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, aşı olunması gerektiğini ifade etti. Kurt, sağlık çalışanlarına minnet amacıyla birde park yapacaklarını kaydetti. Kurt, 'Emeklerine teşekkür ederiz' dedi. AK Partili Murat Özcan ise sağlık çalışanlarına verilen değerden dolayı teşekkür ederek, teşekkürü genele yaymalarını istedi. Özcan, Sağlık Bakanı'nın da emeğinin büyük olduğunu ve bakanlığın da kapsam içine dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi. Kurt ise 'Hükümet keşke hep iyi işler yapsa da gidip ellerini öpsek' diye yanıt verdi.
YAPMIYORSANIZ BIRAKIN
Özcan, daha sonra Huzur ve Gündoğdu mahallelerinde kentsel dönüşümün dışında kalan yerlere neden imar planı yapılmadığını sordu. Soruyu yanıtlayan Kurt, Huzur Mahallesinde tüm hemşerilerimizin bildiği gibi bir gecekondu önleme bölgesi var. Ancak bunun dışında Huzur Mahallesinde çok küçük bir alan. Esas Erenköy Mahallesinde çok büyük alanı. Gecekondu önleme bölgesinin dışında kalıyor. Şimdi bizim TOKİ'nin planını görmeden boşta kalan bölgeye herhangi bir plan yapmamız halinde hemşerilerimiz zararlı çıkacak. Dolayısıyla bekliyoruz. TOKİ ne zaman oranın planını yapar biz de arkasından TOKİ'nin planına uygun plan yaparız. Şu anda TOKİ'nin planı yok. TOKİ'nin Karapınar 2'nc etapta gecekondu önleme bölgesiyle ilgili yapmış olduğu herhangi bir imar planı yok. Bizim yaptığımız imar planına da TOKİ dava açtığı için iptal oldu. O nedenle bir boşluk var. Bu boşluk olduğu sürece bizim ikinci bölgeyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Büyükşehir'in de 1/5 binlik planla ilgili değerlendirmesi var. O çalışıyor ama TOKİ'nin planı belli olmadığı için ikinci bölümle ilgili yani gecekondu önleme bölgesinin dışında kalan alanlarla ilgili bizim ve Büyükşehirin bir plan çalışması somutlaşmış değildir. Bunun vatandaşımızın bilmesinde yarar var. Yapılacak iş bellidir. TOKİ o planı yapacak, uygulayacak. Biz de TOKİ'nin planına uygun bir plan yapacağız. Ya da TOKİ ben vazgeçtim buyurun siz yapın diyecek biz yaptığımız planı geçireceğiz ve bütünüyle ilgili bir plan yapacağız. Aynı şey Gündoğdu Mahallesi için de geçerli. Gündoğdu Mahallesinde yetkili Çevre ve Şehircilik Bakanlığında. Büyükşehir kendi yetkisindekileri yapıyor, bitiriyor. Büyükşehir Belediyesi kendi kanununa göre almış olduğu karar doğrultusunda çalışmalarını tamamladı. Neredeyse uzlaşmalar da bitti. Tapuları çıkmak üzere. Dolayısıyla orada görevini yapmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gündoğdu ile ilgili nasıl bir plan yapacak bilmiyoruz. Eğer yamayacaksa kim yapacak. Ya bize yetki verecek ya da Büyükşehir Belediyesine yetki verecek. Bunu da vermedi. Dolayısıyla orada da 30 küsur hektarlık bir alan boş dururken biz onun dışındaki bölgeye ayrı bir plan yapmaya kalkarsak bu da plan ekonomisiyle doğru değil. Yanlışlar ortaya çıkacak. Hemşerilerimiz yine zarar edecek. Bu nedenle burada da top Çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır. Adalet ve kalkınma Partili sayın milletvekillerinize buradan tekrar duyuruyorum, sayın yöneticilerinize duyuruyorum. Gitsinler Çevre ve Şehircilik Bakanlığını sıkıştırsınlar. Siz her oturumda bana aynı şeyi soruyorsunuz. Keşke kendi bakanlarınıza da kendi milletvekillerinize de gördüğünüz zaman eğer görebiliyorsanız gördüğünüz zaman söylerseniz iyi olur. Topun yeri belli. Topun yeri AK Parti'de. Yapıyorsanız yapın. Yapmıyorsanız bırakın' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim