Akaryakıta arka arkaya gelen zamlar nedeniyle taksiciler kan ağlıyor. Zamlara yetişemez duruma geldiklerini belirten taksiciler, kazançlarının aynı olduğunu fakat giderlerinin arttığını ifade etti. Kazandıkları parayı akaryakıta yatırdıklarına dikkat çeken taksiciler, '3 gün çalıştı arabam. 1000 liralık mazot aldım. 3 günün getirisi 1000 liralık mazot. Cepte kalan para yok' diye konuştu.

BİR BİNEN BİR DAHA BİNMİYOR

'Taksiye bir binen bir daha binmek istemiyor' diyen Mesut Evcin, 'Taksimetrelerimiz zamlandığı zaman mazot 20 liraydı. Şimdi en son 28 lira 10 kuruş oldu. Haliyle arttı masrafımız. Yolcu sayımızda da büyük düşüş var. Gördüğünüz gibi taksilerin hepsi burada. Hepimiz yatıyoruz. Müşteri bekliyoruz. Mazotun artışı çok etkiledi. İşlerimiz çok durdu. Bir biz değil tüm esnaf kan ağlıyor. Taksiye bir binen bir daha binmek istemiyor. Tıp fakültesine gidiyoruz. 80-90 lira yazıyor. Bir binen bir daha binmek istemiyor. Şehir hastanesi 150 lira yazıyor. Yetkililer inşallah bir çözüm bulur. Akaryakıt fiyatları düşmez. 35 liraya kadar çıkar diye düşünüyoruz' şeklinde konuştu.

MASRAFLAR DİZ BOYU

Masrafların diz boyu olduğunu söyleyen Ferhat Akçalı, 'Mazot 30 lirayı geçecek. Bir binen bir daha binmiyor. Ben şimdi para kazanamazsam nasıl yakıt alacağım. Topladığım parayı petrole bırakıp geliyorum. Bu enflasyonu biz yaratmadık. Akaryakıtta ÖDV ve KDV indirimi yaparlarsa bir nebze düşebilir. Böyle giderse taksimetreye zam talep edeceğiz. Çünkü çalışan kimse para kazanamıyor. Masraflar diz boyu. Önceden 1500 lira yaptırdığımız yağ bakımını şimdi 4 bin liraya yaptırıyoruz. Topladığımız para oraya gidiyor. Kazandığımız parayla geçinemiyoruz. Geçiniyorum diyen de yalan söyler' dedi.

CEPTE BİR ŞEY KALMIYOR

Kazandıklarını akaryakıta yatırdıklarını anlatan Ayhan Ergeldi, 'Aşırı etkileniyoruz. İnsanların alım gücü kalmadı. Kısa mesafe gidiyorsun. 20-30 lira yazıyor. 3 gün çalıştı arabam. 1000 liralık mazot aldım. 3 günün getirisi 1000 liralık mazot. Cepte kalan para yok. Kazandığımızı akaryakıta yatırıyoruz. Kazancın aynı. Cebinden çıkan fazla. Bu lüks gemilere yapıldığı gibi insanlara gelişine akaryakıt verilmesi lazım. Başka türlü insanlar ayakta duramaz. Akaryakıt zamları her şeye yansıyor. Taksimetreye zam olmasın ama fiyatlara da zam olmasın' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim