Orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevreyi korumak amacıyla geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım, Millî Ağaçlandırma Günü olarak kutlanmaya başlandı. Eskişehir'de de şehir merkezinde bulunan Gülpınar Mahallesi ve 14 ilçede eş zamanlı olarak fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine Vali Erol Ayyıldız, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
FİDAN SEFERBERLİĞİ
Etkinlikte konuşan ve 'Millî Ağaçlandırma Günü bu bakımdan sadece toprağın değil, medeniyetimizin çağrısını yineleyerek değerlerimizin de gönül memleketimizde yeşermesine vesile olmaktadır' diyen Vali Ayyıldız, 'Geleceğe daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak, çocuklarımıza en temel borcumuzdur. Üstelik 'Yarın kıyamet kopacağını bilsen de elindeki fidanı toprağa dik' çağrısının yankılandığı bir medeniyetin mensuplarıyız. Eskişehir ilimizde 'Geleceğe Nefes' etkinliği kapsamında bugün eş zamanlı olarak 14 ilçemizin 14'ünde de 123 hektarlık alanda 88 bin adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Etkinlik ile 7'den 70'e toplumun bütün kesimlerini toprakla buluşturuyor, özellikle çocuklarımızın birer doğa dostu olmasını amaçlıyoruz. 'Geleceğe Nefes' seferberliği ile gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için buradayız. Eskişehir'imizi bir zamanlar seyyahların bahsettiği yeşilliğine kavuşturmak için bugün fidanlara can suyunu veriyoruz. Ayrıca ilimizde her yıl ortalama üç milyon adet fidanın toprakla buluştuğunu da belirtmek istiyorum' dedi.
7'DEN 77'YE FİDAN DİKTİ
Konuşmaların ardından Çifteler ilçesiyle canlı bağlantı yapılarak ilçedeki 3 dönümlük alana dikilen 300 fidan dikim etkinliği hakkında bilgi alındı. Çifteler'in sonrasında ise İnönü ilçesindeki 42 hektarlık alana dikilecek olan 8 bin fidan dikim etkinliği ile canlı bağlantı yapıldı. Sonrasında ise Vali Ayyıldız ve beraberindeki diğer protokol üyeleri Gülpınar ağaçlandırma alanına fidan dikti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim