Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın, kırsal kalkınmayı destekleme stratejisine yönelik proje ve uygulamaları doğrultusunda, kent halkı da toprak ile buluşmaya ve üretime katılmaya devam ediyor.
Uzun yıllardır tarıma yönelik ve üreticiyi destekleme odaklı çalışmalar ile beğeni toplayan Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlilere şehir hayatı içinde tarımsal üretim imkanı sunuyor. Esentepe Mahallesi'nde kullanıma sunulan Esentepe Mahalle Bahçesi, çocuklar ile birlikte mahalle sakinlerinin bir araya geldikleri sosyal alan olarak vatandaşların üretimine ev sahipliği yapıyor. Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nin yanında yer alan bahçede birçok tarım ürününü yetiştiren mahalleliler, taze ürün tüketmekten ve şehir yaşamı içinde toprakla buluşmaktan memnun olduklarını söylüyor.
'Çok keyifli vakit geçiriyoruz'
Esentepe Mahalle Bahçesi'nde tarım üretimi yapan Abdullah Ay, toprakla iç içe vakit geçirmenin keyfini yaşadıklarını belirterek, 'Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu uygulama ile toprakla iç içe vakit geçirme fırsatı buluyoruz. Belediyemiz her türlü imkanı sağlıyor. Bizler de komşularımızla birlikte 3 yıldır kullandığımız bahçeden çok güzel mahsuller alıyoruz. Çok keyifli vakit geçiriyoruz. Bu imkanın sağlanmasından ötürü Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a çok teşekkür ediyoruz'
'Sofralarımızda emeklerimizle yetiştirdiğimiz ürünleri tüketiyoruz'
Mahalle sakinlerinden Hatice Konuk ise, 'Belediyemizin sağladığı imkanlarla 3 yıldır bahçemizi ekiyoruz. Şehir hayatından bir nebze de olsun uzaklaşarak toprakla buluşuyoruz. Bu yıl mahsullerimiz de çok güzel. Sofralarımızda emeklerimizle yetiştirdiğimiz ürünleri tüketiyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan başta Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
'Kent yaşamı içindeki vatandaşlarımızın toprak ile bağlarını koparmamaları için fırsatlar sunuyoruz'
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da, vatandaşları toprak ile buluşturmanın değerli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
'Belediye olarak uzun yıllardır üretime ve üreticiye destek olan önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öte yandan kent yaşamı içindeki vatandaşlarımızın da toprak ile bağlarını koparmamaları için fırsatlar sunmaya çalışıyoruz. Tepebaşı'nın farklı noktalarında hizmet veren Gönüllü Bahçelerimiz, yıllardır vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyor. Esentepe Mahalle Bahçesi'nden de 80 vatandaşımız yararlanıyor. Halkımız toprağa dokunarak hem sağlıklı biçimde zaman geçiriyor hem de üretmenin hazzını yaşıyor. Biz de bundan dolayı çok mutluyuz. Kırsal kalkınmanın, halkımızın üretime katılmasının, kent içinde tarım üretimi yapılmasının ve yerelde üretip, yerelde tüketmenin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilmeliyiz. Tepebaşı Belediyesi olarak tarıma, üretime, yerel üreticilere verdiğimiz önem ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.'
Editör: TE Bilisim