10 Eylül 2014 günü toplanan grup, Hatay'da Ahmet Atakan'ın öldürülmesine tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş sırasında Üniversite caddesi ile Cengiz Topel caddesi kesişiminde bulunan hemzemin geçidini 4 saat süreyle kapatmıştı. Eylem sebebi ile yük ve yolcu tren seferleri aksamış, caddelerden ise trafik akışı sağlanamamıştı. Konuyla ilgili tren ve karayolunu kapattıkları iddia edilen 110 kişinin yargılanmasına 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşma sanık sayısının fazla olmasından dolayı konferans salonunda gerçekleşti. Aralarında öğretmen, öğretim elemanı, öğrenci ve emeklilerin de bulunduğu 110 sanığın teker teker adres tespiti yapıldı. Ardından savunma yapan avukatlar, sanıkların eylem haklarını kullandıklarını belirtti.Mahkemenin ilk duruşmada beraat kararı vermesini isteyen avukatlar, iddianamede eksik olduğunu savunarak, '4 saat tren yolunun kapatılması sonucunda sanıklar hakkında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan geldiği zaman birçok yol trafiğe kapatılıyor. Kapatıldığı iddia edilen o hemzemin geçit tadilat dolayısıyla neredeyse 1 yıl kapalı kaldı. O duruma işlem yapan oldu mu? Vatandaşlar o yolu 1 yıl kullanmadı' diye ifade ettiler.
Mahkemeye heyeti avukatları ilk duruşmasındaki beraat karar verilmesine yönelik talebini reddetti. Ardından mahkemeye heyeti sanıkların ifadelerini dinledi. Ardından mahkeme, kalan diğer sanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.(İHA)

DERHAL BERAAT İSTİYORUZ
Duruşma öncesi yargılanan 110 sanık adliye binası önünde yaptıkları basın açıklamasında grup adına konuşan Gültepe Halkevi yöneticisi Emre Soyaslan, '110 kişinin yargılandığı bu davanın ilk duruşmasında derhal beraat istiyoruz. Kameralar önünde öldürülen insanların katilleri bulunamazken, kamera kayıtlarından eylemci avı yapılmasına son verilmesini istiyoruz. AKP'nin Gezi'yi bastırmak için söylediği tüm yalanlar boşa çıkmıştır. Bugün bizlere yöneltilen uydurma suçlar da yine bizim irademizle boşa çıkarılacaktır. Gezi yargılanamaz' dedi.

Editör: TE Bilisim