19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP Eskişehir İl Örgütü tarafından Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve birçok partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Recep Taşel tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

EMPERYALİZME BAŞKALDIRMAKTIR

19 Mayıs 1919'un Cumhuriyetimizin kurulması yolundaki en önemli adım ve kilometre taşı olduğunu söyleyen Recep Taşel, '19 Mayıs, memleket için bütün umutlar tükenirken, 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' diyerek emperyalizme ve işbirlikçilerine başkaldırmaktır! 19 Mayıs, memleket için, içeriden dışarıdan her türlü baskıyı reddetmektir! 19 Mayıs, bugün ki özgürlüğümüz ve mevcudiyetimizi borçlu olduğumuz gündür!' diye konuştu.
DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ
'Bağımsızlığımızı kazanmamızın ardından, Türkiye bir kez daha gençlerinden çok şey beklemektedir' diyen Taşel, 'Bizlerde Cumhuriyet'in tüm yurttaşları olarak, Atamızın izinde olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Ulusal kurtuluş savaşımıza, gençlerimize, Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizi çoğulcu bir demokrasi ile taçlandıracağız' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim