Güneydoğu bölgesinde 6 ile elektrikte yüzde 65'e kadar destek sağlanacak. Bu desteğin tüm illere sağlanması gerektiğini savunan Erdemli, 'Güneydoğu'daki desteklenmenin ilimize veya diğer illere de uygulanmasını istiyoruz, biz yine üvey muamelesi görmek istemiyoruz. Eskişehir ilini de kapsamak üzere bu destekten faydalanmak istiyoruz. Burada bir ayrıcalık oluyor işte Güneydoğu'da var, Kuzeydoğu 'da var İç Anadolu'da yok, bu şekilde olmaması gerekiyor. Çünkü hepimiz üreticiyiz, hepimiz bu konuda çaba sarf ediyoruz ama birini ön plana çıkarıp diğerini de pas geçmek olmuyor. Bu yüzden ilimizde ve diğer ilerde desteklenmesini talep ediyoruz' diye konuştu.

BOYNUMUZU BÜKÜYOR

Çiftçinin en çok boynunu büken elektrik olduğunu kaydeden Erdemli, 'Geçen yıldan bu yana yüzde 100 ve 118 kadar artış oldu enerjide. Bunu da şöyle demek gerekiyor, bizim tarımsal sulamadan kullandığımız enerjiden desteklenerek bundan vergi alınmamasını özellikle çünkü biz nihai tüketiciyiz, bir yere fatura edemiyoruz mutlaka bundan vergisiz, KDV'siz, saf olarak biz bundan enerjinin parasını ödemek istiyoruz. Girdimiz arttıkça tüketen insanların da gideri artıyor. Ucuza üretip ucuza tüketmeliyiz. Elektrik konusunun da bu şekilde olmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

YARDIM BEKLİYORUZ

Erdemli, geçen gün yaşanan dolu olayında zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek 'Tepebaşı Bölgesi'nde daha çok, bir ok köyümüzde, mahallelerimizde aşırı derecede bir dolu yağışı oldu, arkasından sel felaketi oldu. Tabi bugünden sonra resimler önümüze çıkacak ama aldığımız bilgilere göre belki de 10-12 tane mahallemizde aşırı derecede dolu yağışından dolayı üreticilerimiz zarar gördü' dedi. Geçen günlerde Tarım Orman Bakanlığımız 780 milyon lira bir hasar tazminatı ödeme müjdesini verdiğini anımsatan Erdemli, 'Bu bazı vatandaşlarımızın, üreticilerimizin kayıtlı olmayanları var, onları da düşünerek bu yardımın bir nebze onlara da verilmesini bekliyoruz. Bu konuda bakanımızdan, yetkililerimizden yardım istiyoruz' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim