Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliğinde 'The Voice of the Wood' (Ahşabın Sesi) sloganıyla gerçekleşen 5'inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nin açılış seremonisi yapıldı. Festival Adalar'dan düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Çeşitli gösterilerin yapıldığı meydandaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Emre Genç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, AKP'li Meclis Üyesi Murat Özcan başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.
300 SANATÇI
Açılış konuşmasını yapan Emre Genç, Başkan Kazım Kurt'un daha önceden planlanmış programı nedeniyle katılamadığını belirterek 'Odunpazarı tüm renkleri tüm değerleriyle kucaklıyor. Bu değerleri daha çok insanla buluşturmak, daha geniş kitlelere ulaşmak, taçlandırmak için birbirinden önemli isimleri yıllardır şehrimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dört yılda festivale konuk ettiğimiz yaklaşık 300 sanatçının ortaya çıkarttığı ahşap eserler, festivalin ardından büyük beğeni toplayan ve her yıl binlerce kişinin gezdiği ahşap eserler müzemiz ve birçok sanat alanında yerini alarak Eskişehir'i ve Odunpazarı'nı kültür ve sanat hazinesini daha da zenginleştirmektedir' dedi. KATKISI BÜYÜK
'Eskişehir 1999 yılında Yılmaz Büyükerşen'in büyükşehir belediye başkanı olmasıyla birlikte yeni bir kimlik kazandı' diyen Adar, 'Başlangıçta Anadolu'nun bozkırındaki Eskişehir'in bu tür güzellikleri yaşayabileceğini hiç birimiz tahmin etmiyorduk. Festivallerin ve bu etkinliklerin Eskişehir toplumuna, esnafına, insanına çok büyük katkılarının olduğunu altını çizerek söylemek istiyorum. Diliyorum ki güzel bir festival olur' ifadelerini kullandı.
ULUSLARARASI FESTİVAL
Ahşap festivalinin sadece Eskişehir'e has bir festival olmadığını vurgulayan Büyükerşen, 'Ahşap Heykel Festivali gerçekten uluslararası bir festival. Bu tarihlerde dünyanın pek çok kentinde heykel sanatı ile uğraşanların orman idareleri ile anlaşarak ömrünü doldurmuş ağaçlardan kalıcı güzel sanatlar eserleri meydana getiriyor. Ben tekrar Kazım Kurt'u ve ekibini yürekten kutluyorum 1 hafta boyunca da hiçbir yere gitmeden, her gün sabah gelip o sanatçıların ağaç yontularını keyifle izleyeceğim' şeklinde konuştu.
KÜLTÜREL ZENGİNLİK
CHP Milletvekili Çakırözer ise, 'Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a Ahşap Festivalini kurduğu ve gelenekselleştirdiği için teşekkür ederim. Odunpazarı artık festivallerine festivaller eklenen bir kent oldu. Bunlar Eskişehir'i kültürel olarak zenginleştiren adımlar. Festival 23 Haziran'da bitecek. 23 Haziran'da Türkiye'de demokrasi günü olacak. Her şeyin çok güzel bir gün olacak. Bu festival Odunpazarı'nı ve Eskişehir'i güzelleştiriyorsa 23 Haziran da İstanbul'u ve Türkiye'yi güzelleştirecek. Her şey çok ama çok güzel olacak' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim