Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Eskişehir'de üretilen yeşilliklerin her mevsim İstanbulluların sofrasında bulunduğunu söyledi. Üreticilerin bu süreçte canla başla çalıştığını belirten Çam, 'İlçemizin genç nüfusu da az olunca, işler genellikle yaşlılara kalıyor' dedi.
ÇOK ÇALIŞKANIZ
Çam, şu ana kadar ilçelerinde virüs vakasının görülmediğini ancak tedbirin de elden bırakılmadığını dile getirdi. Bu süreçte üretimin devam etmesi ve gıda zincirinin bozulmamasının önemine dikkati çeken Çam, şunları kaydetti: 'Herkes kendi tarlasında izole halde çalışıyor. Bizim toplumumuz çok çalışkan. Seralar özellikle orucun da tutulduğu bu günlerde çok sıcak oluyor. Yine de bu insanlar seralarda çalışmaya devam ediyor. Roka, marul, maydanoz, tere gibi ürünler yetiştiriyoruz. Yıllardır İstanbul başta olmak üzere birçok ilin sofrasını bizler yeşillendiriyoruz.'
16 SAAT ÇALIŞIYORUZ
Yeşilliklerin bekletilmeden alıcıyla buluşturulması gerektiğini anlatan İlhan Karasu, 'İstesek de istemesek de çalışmak zorundayız çünkü yeşillik tarlada beklemez. Virüs nedeniyle hallerde çalışmalar kısıtlı. Biz de acele ederek ürünlerimizi hazırlıyoruz' ifadelerini kullandı. Günde 16 saat çalıştıklarını aktaran Karasu, 'Her gün ilçemizden 10 tır yeşillik, İstanbul sofralarına gidiyor. Ben de bahçemde günlük 4 bin topak roka ile çorbaya tuz ekiyorum' diye konuştu. AA
Editör: TE Bilisim