Güneş kayıtsız kalmadı
Üç senedir transfer yasakları ve finansal krizle mücadele etmek zorunda kalan Türk futbolunun köklü kulüplerinden Eskişehirspor'un durumuna Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş kayıtsız kalmadı. 'Türk futbolunun her zaman güçlü bir Eskişehirspor'a ihtiyacı var' diyerek, kulübün önemine ve tarihine dikkat çekti.

Büyümeye yeterli değil
Tecrübeli teknik adam, 'Trabzon'un sosyo-ekonomik yapısı sebebiyle göç etmek zorunda kalan pek çok kişi memleket özlemine çareyi Trabzonspor'u sahiplenmekte buldu. Hala o sahiplenme devam eder. Ama Eskişehir'de bu yok. Eskişehir'in camia olarak sıkıntısı bu. Eskişehir'in tutuculuğu ve o temiz duyguları devam ediyor, ne olursa olsun sahipleniliyor ama o güç büyümeye yeterli değil' diye konuştu.

Eskişehirspor'da bu yok
Güneş, 'Hem ekonomik hem de sosyal bir güç. Trabzonspor'un şu anda da kavgaları olsa, İstanbul'da yaşayanlar arasında da tartışmalar her zaman olsa da, Trabzonsporluluk devam eder. Bunu hep sıcak ve enerjik tutuyorlar. Ama Eskişehirspor'da bu yok. Fethi Ağabey (Heper) olsun, Süreyya Özkefe olsun, çok önemli bir oyuncu grubuydu ama orada kaldı. Ne yazık ki bir süre sonra o ruhu kendine mal etmek isteyenler de oldu' dedi.

Tebrik etmek lazım
'Eskişehir'de şu an kriz var' diyen Güneş, 'Kim sahip çıkıyor dersen soru işareti. Şu an destek olanları ve genç futbolcuları tebrik etmek lazım ama takım olmak başka camia olmak bambaşka. Bursa'da da bu sıkıntı var. Onlar da daha başarılı olabilir ama olmuyor, onların da destekçileri bu denli yok' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim