Vilayet Meydanı'ndaki törene Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Törende bir konuşma yapan Hava Piyade Yüzbaşı Oğuz Sayıl, Türk Milleti'nin esareti asla kabul etmediğini belirtti. Türk Milleti'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' diyerek yola çıktığını aktaran Sayıl, 'Türk Milleti unutulması mümkün olmayan, onurlu ve haklı bir mücadele vererek, ulusal Kurtuluş Savaşı'nı kazanmıştır. Tarihte de hak ettiği yeri almıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında şerefli bir mücadele veren Eskişehir halkı, 2 Eylül 1922 tarihinde şanlı bir destan yazmıştır' dedi.

BÜTÜN DÜNYA BİLSİN

Ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in savaşlarda üstlendiği göreve dikkat çekti. Başkan Büyükerşen, 'Bütün dünya bilmelidir ki Türk Ordusu, Türk Polisi, Türk Gençliği ve dahi bir bütün olarak Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de atalarımızın kanları ve canlarıyla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceklerdir' şeklinde konuştu.

Törende fenalaşan öğrenciye milletvekili müdahale etti

Konuşmaların ardından meydanda bayrak tutan bir lise öğrencisi kız fenalık geçirdi. Sıcak havadan etkilenen genç kıza ilk müdahale çevredekilerden ve Milletvekili Gaye Usluer'den geldi. Bir süre yerde yatan öğrenci, yapılan müdahalelerin ardından ayağa kalktı.

Tören askeri bandonun verdiği konserle tamamlanırken, güvenlik önlemleri dikkatleri çekti. Belediye binası üzerinde yer alan askerlerden biri elinde uzun namlulu silahla beklerken, diğer bir asker de sürekli meydanı gözledi. İHA

Editör: TE Bilisim