Aydınlanma önderi, çağdaş ilkelerin savunucusu, tıp doktoru, akademisyen, yazar ve eğitimci Türkan Saylan doğum gününde bu yıl Eskişehir'de farklı bir etkinlikle anıldı.Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ÇYDD Eskişehir Şubesi iş birliğiyle Kentpark Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen etkinlikte su balesi yapanEskişehir Yıldızlar Spor Kulübü senkronize yüzücülerimuhteşem bir gösteriye imza attı. İzleyicilerin arasında çok sayıdaki Eskişehirlinin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcıları Şenol Kara ve Senem Ekinci, ÇYDD Eskişehir Şubesi Başkanı Sevgi Akmen de yer aldı.
Türkan Saylan'ın hayatını anlatan kısa bir video gösterimi sonrasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, 'Bizleri bu muhteşem gösteride buluşturan Eskişehir Yıldızlar Spor Kulübüne ve ÇYDD'ye teşekkür ederim. Türkan Saylan yakın tarihimizin en önemli ve çağdaşlaşma yolunda ülkemizin mücadeleci kadınlarından bir tanesi. Ben de ÇYDD'nin uzun yıllardır üyesiyim bu sebeple burada bulunmaktan büyük onur duydum. Hem dernek üyesi olarak hem de Türkan Saylan'ın izinden giden bir Türk kadını olarak, kendisinin bizlere en büyük armağanının nasıl gerçek bir yurtsever olunacağını göstermesi olduğunu düşünüyorum. Türkan Saylan yurtseverliği sadece bir düşünce ve fikir olarak almamış, bunu eyleme geçirmiş birisidir. Ülkemizi karanlığa götürmek isteyen kişilerle, aydınlık yüzüyle ve barışçıl yollarla mücadele etmiştir. Ruhu şad olsun. Türkan Saylan'ın hayal ettiği aydınlık Türk gençlerinin, bugün burada baleyle, sanatla onun doğum günü kutluyor olmalarından
büyük gurur duyuyorum' dedi.

ÇYDD Eskişehir Şubesi Başkanı Sevgi Akmenise konuşmasında 'Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gelen çağdaş insanlarla buluşmamıza ve Prof. Dr. Türkan Saylan'ı anmamıza imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesine ve Eskişehir Yıldızlar Spor Kulübüne teşekkür ederiz. ÇYDD, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüdür. Türkan Saylan ve arkadaşları bu derneği kurarak eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan binlerce çocuğumuza hizmet ettiler. Ülkemizin aydınlık geleceği için bizler de aynı yolda çalışmaya devam ediyoruz.' ifadelerine yer vererek, etkinlikte yer alan senkronize yüzücüleri tebrik etti.
Su balesi gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlanarak tamamlandı. Etkinlik sonrasında Ünlüce ve Akmen,Eskişehir Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Gülçin Şahin Özer ve senkronize yüzücülerine çiçek ve hediye takdim ettiler. Çiçekleri Türkan Saylan adına aldıklarını ifade eden genç sporcular, alanda bulunan fotoğrafının altına çiçeklerini bırakarak Prof. Dr. Türkan Saylan'a bir kez daha teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim