Dün başlayacak olan festivalin iptali için önceki akşam valilik tarafından saat 22.30'da Milyon Yapıma yazı gönderildi. Sosyal medyadan festivale sahip çık hastag'i ile festivale katılan katılmayan tüm sanatçılar paylaşımda bulundu. Gönderilen karar sonrası Milyon Yapım dün sabah 09.30'da kararın iptali için başvuruda bulundu.
MÜJDELİ HABERİ VERDİ
Festivalin başlayacağı gün ise Türkiye'nin birçok ilinden gelen gençler, Mola Tesisleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Mahkemeden karar gelmeden önce gençler festival alanına alınamadı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı bilgisinin gelmesi üzerine açıklamalarda bulunan Festival Organizatörü Umut Kuzey, yanında sanatçılar Niyazi Koyuncu ve Pera ile müjdeli haberi orada bekleyen gençlere verdi.
ESKİŞEHİR'DE OLMASI ÜZDÜ
Kuzey, 'Festivale bir gün kala gece 22.30'da gelen tebligatla festivalin yapılmayacağını öğrendik. Bu karar bizim için üzücü. Öğrenci kenti Eskişehir'de böyle bir şeyin olması bizleri çok üzdü. Bize bu süreçte destek olan sanatçılara ve milletvekillerine, başkanlarımıza teşekkürler. Bütün yollar kapandığında yüce Türk adaletine sığındık. Sabah yaptığımız Eskişehir 1. İdare Mahkemesi sabah 09.30'da yaptığımız itiraz olumlu karşılandı. Yüce Türk adaletine inancımız, güvencimiz bir kez daha tazelendi. Bu festival sadece bir organizasyon değil, gençlerin buluşma noktasıdır. Eskişehir gibi öğrenci kentinde Eskişehir'e yakışır festivalleri hep yaptık, yapmaya da devam edeceğiz' ifadelerini kullandı. Festival alanının kapısının açılmasını bekleyen gençler ise kararı coşkuyla karşıladı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim