Toplantıya katılan Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı ve 54. Dönem Çevre Bakanı Mehmet Ziyattin Tokar, gündemi değerlendirerek Ortadoğu'da yaşanan olayları ve Kobane meselesine değindi. IŞİD bahane edilerek Suriye'ye yönelik yapılacak muhtemel bir işgal konusunda hükümete uyarılarda bulunan Tokar, Türkiye'nin öncü tavrını eleştirerek Türkiye'nin girmesi haline büyük bir hata yapacağını söyledi.

Türkiye hükümetinin emelinin ne olduğunun bilinmediğini ileri süren Tokar, 'Mehmetçik karadan girdiğinde ülkeye başı kesilmiş şehit cenazeleri gelmeye başladığında bırakın ayakta durmayı kaçacak delik arayacaklarını söylemeye gerek yoktur' dedi.

Son dönemde Türkiye ve dünyada politik ve coğrafik olarak ciddi değişimlerin yaşandığına dikkat çeken Tokar, 'Hareketlenmelerin ivme kazandığı görülmektedir. Ortadoğu üzerinden tüm dünya ülkeleri kartlarını açmaya, bir safta birleşmeye başlamaktadır. Dünya ülkeleri hızla kamplaşmaya Ortadoğu üzerinden başlamış, politika üretmeye, eski ortaklarını ölüme terk etmeye başlamıştır' diye konuştu.(Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim