Bayramlaşma töreninin ardından bir konuşma yapan Demirel, seçimlere 5 buçuk ay kaldığını hatırlatarak, üretken MHP belediyeciliğini gerçekleştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Türkiye'nin çok sancılı bir süreçten geçtiğini öne süren Demirel, 'Demokrasi adına bazılarımız için kısıtlılıklar getirilip, bazıları için de sınırsız sorumsuzluklar ifade ediliyor. O bakımdan bu hassasiyetleri de göz önüne aldığımızda sanıyorum 30 Mart günü Eskişehirli tercihini cumhuriyete inanan, demokrasinin gerçek anlamda icra edilmesini isteyen ve bu icranın başında olabilecek insanları tercih eden bir profil çizecektir. Biz bunun arzusundayız. Biz bu önümüzdeki 5 buçuk ayı da bu çerçevede değerlendireceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyecilik anlayışını anlatacağız' diye konuştu.

'KADİR ÇALIŞICI ESKİŞEHİR HALKI İÇİN BİR FIRSAT'

Eski Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'nın Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığını da yorumlayan Demirel, konuşmasına şöyle devam etti: 'İlçe ve il teşkilatlarımız aday adaylıkları üzerinden bir değerlendirme yaptılar. Onlar netleştiklerinde ilçeler ile il de genel merkeze intikal ettirdi. Mutabık olunacak konularda hep mutabıklık vardır. Olamama diye bir şey zaten olmaz. Hepimiz aynı yolda yürüyen insanlarız. Yol arkadaşlıklarında zaman zaman belki bir adım ileri geri olabilir, anlaşmazlık diye bir şey olmaz. Büyükşehir Belediyesi adayımız eski Eskişehir Valisidir. Eskişehirlinin kendisini tanıması bir avantaj. Bir de Eskişehirli kendisini iyi tanıyor. Allah kötü tanınan valilerden etmesin. O bakımdan bizim sayın vali ile ilgili böyle bir avantajımız var. Kendisi çok uzak olmayan bir tarihte Eskişehir valiliği yaptı. Dolayısı ile kendisi Eskişehir'in sorunlarını bunlarla ilgili çözümler hakkında bilgi sahibi. Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman il teşkilatının iyi bir tercih yaptığını düşünüyorum. Ben Eskişehirli için bir fırsat olduğunu düşünüyorum.'

Editör: TE Bilisim