Anadolu'nun çeşitli illerinde uydu üzerinden yayın yapan 12 televizyon kanalının sahibi ve yöneticileri ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş'ın davetlisi olarak Eskişehir'de bir araya geldi. Daha önce Antalya'da buluşan ve televizyon yayıncılığında yaşanan sorunların masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştiren televizyon kanalı sahipleri, uydu üzerinden yayın hayatını sürdüren yayın kuruluşlarının atması gereken adımları ele almış ve daha kurumsal bir çatı altında bir araya gelme kararı vermişti.
SENDİKA KURULDU
Bu kapsamda ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş'ın davetlisi olarak Eskişehir'e gelen 12 televizyon kanalı sahibi ve yöneticileri, yaptıkları toplantı ile Türkiye Televizyon İşverenleri Sendikası (TÜRKTVİŞ SEN)'nı kurma kararı aldı. Eskişehir'de gerçekleşen toplantıda 12 televizyon kanalı sahibi ve yöneticilerinin kurduğu Türkiye Televizyon İşverenleri Sendikası'nın imzaları atıldı. Yönetim kurulunun da belirlendiği toplantıda oy birliği ile Antalya Kanal V Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Kaya'nın sendika başkanı seçilmesine karar verildi.
ÇALIŞMALAR HIZLANACAK
Yaptıkları yayınlarla özellikle dijital ortamlarda ve sosyal medyada aylık 50 milyon izleyiciye ulaşan televizyon kanallarını daha da güçlendirmek ve yayınlarının kalitesini artırmak adına gerekli adımları atarak kurulan ve Türkiye'de bir ilk olan Türkiye Televizyon İşverenleri Sendikası, ilerleyen günlerde daha da büyüyerek, çalışmalarını hızlandıracak.
İŞ BİRLİĞİ VE DAYANIŞMA
Sendika ve ilerleyen günlerde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Okan Kaya, 'Öncelikle televizyon yayıncılığı konusunda faaliyet gösteren işverenleri sendika çatısı altında toplayarak güçlerini, tecrübelerini, imkanlarını birleştirerek üyelerinin ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü olmalarını sağlamaya, ekonomik ve kültürel menfaatlerini dayanışma ve işbirliği yoluyla birlikte geliştirme amacıyla sendikamızı kurduk. Bugün de Eskişehir'de kuruluş imzalarımızı attık. Yönetim kurulumuz ve diğer kurullarımızı oluşturduk. İlerleyen günlerde birlikte yayın politikaları geliştirmeye çalışacağız. Sendika üyelerimizin haklarını en üst derecede en üst kurumları muhatap alarak çözmeye çalışacağız. İlerde bunun toplantıları da olacak kamuoyunu da bilgilendireceğiz' dedi.
TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ
Antalya'da yapılan ilk toplantıda sendika kuracaklarına karar verdiklerini belirten ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, Eskişehir'deki toplantıda da yönetim kurulu üyelerini belirlediklerini söyledi. Amaçlarının tek bir çatı altında toplanmak olduğunu belirten Demirdaş, 'Türkiye Televizyon İşverenleri Sendikası kurarak RTÜK'e bağlı yayın yapan tv kuruluşlarını bir araya getirip sendika çatısı altında topladık. Amacımız güçlerimizi, deneyimlerimizi, tecrübelerimizi paylaşarak ortak bir havuz oluşturmak. Burada ki üyelerin hem ekonomik hem de sosyal açıdan daha güçlü bir yapıya ulaşmasını sağlamak amacıyla bu sendikayı kurmuş bulunmaktayız' dedi.
DAHA FAZLA KİTLEYE ULAŞACAĞIZ
Türkiye Televizyon İşverenleri Sendikası olarak bundan sonraki çalışmalar hakkında da bilgi veren Demirdaş, 'Tabi bundan sonra daha sık toplantılar yaparak, bir araya gelerek neler yapabileceğimizi konuşacağız. Burada yayıncı meslektaşlarımızın haklarını resmi makam ve mercilerde temsil etmek, haklarını korumak, savunmak yine aynı şekilde ana gelir kaynakları olan ajanslarla, özel ve tüzel kurumlarla görüşmeler yaparak buradaki meslektaşlarımızın gelirini artırmak amacımız. Bunları yapacağız. Daha fazla ortak yayınlar yapacağız. Bu ortak yayınlarla daha fazla kitlelere ulaşacağız.' şeklinde konuştu.
ESKİŞEHİR'İ ÇOK BEĞENDİLER
Yapılan toplantının ardından sendika başkanı Mehmet Okan Kaya ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ES TV'yi ziyaret ederek, birtakım incelemelerde bulundu. Daha sonra ise Eskişehir'i gezen ziyaretçiler, Eskişehir'i çok beğendiklerini, çok modern ve çağdaş bir kent olduğunu ifade ettiler.

Türkiye Televizyon İşverenleri Sendikası Kurucuları ve Yönetim Kurulu: Antalya Kanal V Mehmet Okan Kaya (Başkan), Eskişehir ES TV Özgür Fetih Demirdaş (Başkanvekili), Kahramanmaraş Aksu TV Cüneyt Beyit (Başkan Yardımcısı), Afyonkarahisar Kanal 3 Mehmet Emin Güzbey, (Başkan Yardımcısı), Adıyaman Mercan TV İbrahim Aslan (Başkan Yardımcısı), Elazığ Kanal 23 Yunus Evliyaoğlu (Başkan Yardımcısı), Bucak Kanal 15 Hüseyin Dilek (Kurucu), Malatya ER TV Mustafa Eren (Kurucu), Kayseri Olaytürk TV Osman Çiftçi (Kurucu), Mavi Karadeniz TV Fuat Kuş (Kurucu), Çiftçi TV Tarık Çanak (Kurucu), Denizli Deha TV Vehbi Bülent Çelik (Kurucu).
MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim