İnsanlığın kara lekesi, bir insan trajedisi olan bu sürgünü, unutturulmaması gerektiğini belirten Karacan, 'Türkiye Cumhuriyeti, sürgünden vatana dönen ve bugüne kadar haklarının iadesi için mücadele veren kırım tatarlarına yardım etmeye devam ediyor' dedi.

Karacan, sürgünde 195 bin insanın hayatını kaybettiğini anımsatarak, 'Sürgün sonrası varılan memleketlerde de acılar bitmedi. Hiç bir varlığı olmayan binlerce Kırım Tatarı, hayatta kalabilmek için pamuk tarlalarında köle gibi çalışmak zorunda kaldı. Kırım, 2014 yılının Şubat ayında Rusya tarafından tekrar işgal edildi. Kırım Tatarlarına karşı şiddet olayları arttı' dedi.

İnsanlığın kara lekesi, bir insan trajedisi olan bu sürgünü, unutturulmaması gerektiğini belirten Karacan, 'Türkiye Cumhuriyeti, sürgünden vatana dönen ve bugüne kadar haklarının iadesi için mücadele veren kırım tatarlarına yardım etmeye devam ediyor. Tika aracılığıyla 1997 yılından bu yana, Kırım'da eğitime destek sağlanmasına yönelik projelere, toplam 4 milyon 750 bin dolar maddi destek sağlandığı ve TİKA'nın işbirliği çalışmaları ile 8 okul ve 1 anaokulu binası yenilendi' diye konuştu. (HM)

Editör: TE Bilisim