Eskişehir, sanata ve sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Prof. Dr. Zehra Çobanlı ve Doç. Elif Aydoğdu Ağatekin'inorganizasyonunu üstlendiği, Diyalog +11, Uluslararası Seramik Akademisi Türk Üyeler Sergisiyapılan açılışla sanatseverlerle buluştu.Açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, belediye bürokratları ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Zehra Çobanlı, akademideki 11 sanatçıdan biri olduğunu belirterek, 'Bu sergiyi sevgili Elif ile birlikte yaptık. Sergiyi Eskişehirliler ile buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu serginin amacı uluslararası bir sanat köprüsü oluşturmaktır' diye konuştu.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da yaptığı konuşmada, 'Koronavirüs döneminde ne yazık ki etkinlikleri yapamadık. Ancak Pişmiş Toprak Sempozyumunu Eylül ayında yapacağız. 2 yıllık sürenin ardından sanat etkinlikleriyle yeniden çok güzel bir hareketlenme başladı. Öncelikle buradaki değerleri sanatçıların eserlerini bir araya getirenleri, bu projeyi düşünenleri kutluyorum. Çok güzel bir sergi. Türkiye keşke Eskişehir olsa' dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ise konuşmasında, 'Büyükşehir Belediyesi olarak böylesi özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Uluslararası Seramik Akademisi'ne kabul edilen 11 seramik sanatçımızla gurur duyuyoruz. Bu akademiye üye olmak gerçekten kolay değil ve büyük bir başarı. Ülkemizi temsil eden sanatçılarımızı kutluyorum ve bu güzel sergiyi bizlerle buluşturanlara teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Konuşmalar sonrası protokol ve davetliler sergiyi birlikte gezdiler. Açılışı yapılan Diyalog +11, Uluslararası Seramik Akademisi Türk Üyeler Sergisi, Odunpazarı'nda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi'nde17 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.
-Diyalog +11, Uluslararası Seramik Akademisi Türk Üyeler Sergisi-
Henry J. Reynaud tarafından1952 yılında kurulan Uluslararası Seramik Akademisi (IAC-International Academy of Ceramics),tüm kıtalardan 74 ülkeyi temsil ederken 807 bireysel üye ve 77 kolektif üyeden oluşuyor. Halen İsviçre-Genava'da, MuséeAriana'da hizmet veren akademideülkemizden Uluslararası Seramik Akademisi üyeliğine seçilmiş ve halen aktif üyeliği devam eden 11 sanatçı bulunuyor. Diyalog+11, Uluslararası Seramik Akademisi Türk Üyeler Sergisi'nde, ilk üyelerden Bingül Başarır veBeril Anılanmert ile birlikte Zehra Çobanlı, Sıdıka Sibel Sevim, Mutlu Başkaya, Ömür Tokgöz, Hasan Şahbaz,Burcu Karabey, Elif Aydoğdu Ağatekin, Hasan Numan Suçağlar ve Adile Feyza Özgündoğdu'nun sınırları zorlayan sondönem eserlerinden bir seçki yer alıyor. Sergi, Uluslararası Seramik Akademisi'nin seçilmiş Türk üyelerini bir araya getirmesi veçağdaş seramik sanatından örnekler sunması açısından sanat dünyasında çok büyük değer görüyor.


Editör: TE Bilisim