Öğrenme Şenliği'ne Vali Yardımcısı Erdinç Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Şenlikte yıl boyunca eğitim alan kursiyerlerin çalışmaları sergilendi. Renkli görüntüler oluşturan şenlikte halk oyunları gösterilerinin yanı sıra ney dinletisi de sunuldu.
BÜYÜK GÖREV
Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erdinç Yılmaz, 'Halk Eğitim Müdürlüklerimiz gerçekten 7'den 70'e, en küçüğünden en büyüğüne kadar eğitim gerekliliği konusundaki kavrayışla bütün vatandaşlarımızın daha eğitimli, daha bilinçli, daha beceri kazanmış bireyler olma anlamında çok büyük görevler yaptığını, çok ciddi eğitim faaliyetlerinde bulunduğuna çok yakından şahit oldum, oluyoruz' dedi.
İLK ŞEHİR SEÇİLDİ
İl Mili Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da '2013 yılında uygulanmaya başlanan Öğrenme Şenlikleri için seçilen ilk şehir Eskişehir'dir. Şehrimizde gerçekleşen şenliklerden sonra bu uygulama tüm Türkiye'ye yayılmış ve ilimizin tanıtılmasına da büyük katkı sağlamıştır' dedi. Cırıt, '2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde hayat boyu öğrenme kapsamında açılan 2 bin 653 kursumuzda 52 bin 116 kursiyerimiz eğitim almış ve bunlar sertifikayla ödüllendirilmiştir' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim