Aşağısöğütönü Mahallesi'nde gerçekleşen açılışta proje hakkında bilgi veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yaşam Köyü diye tabir edilen alanın içerisinde hizmet veren atölye ve merkezler hakkında bilgi verdi. Dün açılışı yapılan Beceri ve Sanat Atölyesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak konuşan Ataç, 'Böyle bir projenin Türkiye'de eşi benzeri yok. O açıdan Alzheimer Merkezi ya da Yaşam Köyü'nde ne proje verseniz kabul ediliyor. 1 milyon liralık bir hibe idi. Bu binanın içerisinde beceri ve sanat atölyeleri var. Toplantı salonu ve fizyoterapi merkezi var. Günde yaklaşık 15 hastanın tedavisi devam ediyor. Ayrıca 4 bloklu bir ünitenin tadilatı yapıldı ve ayrıca bir de cankurtaranı var. 1 milyon hibenin karşılığında bu işler yapıldı. Biz buradan BEBKA'ya çok teşekkür ederiz. Bu tip hibeler için buradan çok insanın duasını alıyor' dedi.

Konuşmalar sonrasında yapılan merkezde emeği geçen şirketlere ve kurumlara teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra merkezin açılış kurdelesi kesilerek beceri ve sanat atölyelerinde yapılan işler incelendi.

Açılışa Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.(HM)

Editör: TE Bilisim