Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ortaklığıyla 2010'dan beri yürütülen kadınların ekonomik yönden güçlendirilmesi ve iş koluna katılımı arttırmayı hedefleyen Narçiçeği Meyve Veriyor Projesi 9 aylık süreci tamamlandı.

Proje hakkında bilgi veren ve faaliyetleri anlatan Narçiçeği Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şermin Kuşçuoğlu, projenin başarıyla tamamlandığını vurguladı. Narçiçeği Kadın Kooperatifinin proje sonunda pazarlama alanının ve üye sayısını genişlettiğini belirten Kuşçuoğlu, 'Sabancı Vakfı'nın kadınların insan haklarının geliştirilmesi için BM ile işbirliği ile yürüttüğü ortak program kapsamında hibe desteği verdiği Eskişehir Nar Çiçeği Kadın Kooperatifinin Nar Çiçeği Meyve Veriyor projesi 9 aylık sürecini tamamladı. Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ortaklığıyla 2014'ün Eylül ayından bu yana yürütülen proje ile narçiçeği kooperatifi ürün çeşitliliğini, üye ve sipariş sayısının arttırılması ve pazar alanının genişletilmesi kapsamında hedeflediği çalışmaları yürüttü. Kooperatife üye olan kadınlar ekonomik ve sosyal olarak güçlendi' diye konuştu.

ARTIK AYAKLARIMIZ DAHA SAĞLAM BASIYOR

Narçiçeği Kadın Kooperatifi Başkanı Nihal Ölmez, kooperatif olarak kendilerini geliştirdiklerini ifade ederek 'Vizyonumuzu genişlettik. Artık ayaklarımız yere daha sağlam basmakta. Son 9 ay bizim için çok değerli bir yolculuk oldu. Projemizi destekleyen Sabancı Vakfı'na ve BM'ye teşekkür ederiz. Kuruluşumuzdan bu yana büyümemizde çok katkı sağlayan Tepebaşı Belediyesine, ihtiyaçlarımızı güçlendirip hibe almamıza katkısı olan Büyükşehir Belediyesine saygılarımızı sunuyoruz' ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR'DE BİR İLK OLDU

Hibe projesinin son günü olduğunu anımsatan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, geçen 9 ayın verimli geçtiğinin altını çizdi. 'Eskişehir'de bu konu bir ilk oldu' diyen Ataç şöyle devam etti: '2010'da narçiçeği çiçek açtı, bugün meyvelerini topluyoruz. Bugün o meyvelerin pazarlanması gibi işin farklı noktalarına yöneleceğiz. Sabancı Vakfı'nın kadınların insan haklarının koruyucu tavrı olması ve bunu BM ile birleştirerek yeni proje haline getirmesi beni çok ilgilendiriyor. Narçiçeği Kooperatifi Türkiye'de ilklerden bir tanesi.'(HM)

Editör: TE Bilisim