Mikroklima özelliği ile İç Anadolu Bölgesi'nde Akdeniz iklimi yaşanan Sarıcakaya'da 10 yıl önce hobi olarak kuşkonmaz üretmeye başlayan Murat Şenbuz, 350 dönümlük alanda yılda yaklaşık 60 ton kuşkonmaz üretiyor.

YILDA 60 TON ÜRETİLİYOR

Halk arasında 'Eneç', 'Sarmaşık' ya da 'Tilki Kuyruğu' olarak bilinen, Fransa'da ise 'Sosyete Pırasası', ya da 'Zengin Pırasası' olarak adlandırılan kuşkonmaz ile ilgili olarak bilgi veren Şenbuz, daha fazla üretim ile bu sebzeyi Türk sofralarında daha sık tüketilmesini istediğini belirtti. Üretimleri hakkında konuşan Şenbuz, 'Kuşkonmaz ve beyaz hindiba üretiyoruz. Plantasyonumuzu genişletmeye çalışıyoruz. 350 dönüm civarında bir alanımız mevcut. Kuşkonmaz Anadolu kökenli bir bitki olmasına rağmen Avrupa ve Amerika'da tüketiliyor. Vücutta kanı temizliyor, ödemi atıyor, beyin hücrelerini yenileyen tek sebze olduğu biliniyor. 10 yıldır kuşkonmaz üretiyoruz ve hobi olarak başlanan işte 350 dönüme ulaştık. Sarıcakaya ilçesi, iklimi itibariyle kuşkonmazın üretimine çok uygun bir mikroklima özeliğine sahip olan bir yer. Şuanda yıllık 50-60 ton gibi bir üretimimiz var. Ancak bu Türkiye için çok yetersiz' ifadelerini kullandı.(İHA)

Editör: TE Bilisim