Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de mutfaklarda en çok tüketilen ürünün patates olduğunu belirterek, bu ürünün ardından domates ve salatalığın geldiğini söyledi.

Malların tüketim miktarlarındaki artış ve düşüşün hava şartlarına bağlı olduğunu, bunun yanında ürünün fiyatının da etkili olduğunu aktaran Başkan Çiçek, 'Tonaj olarak bir ürünün kilosu 5 lira, bir ürünün kilosu 1 lira asgari ücretin bin lira olduğu ülkemizde de vatandaş pahalı olanı almıyor, alırsa da tadımlık alıyor. Ucuz olsa ürün bol tüketilecek, arz talep meselesi. Ürünün üretim miktarı da tüketimi etkiliyor' dedi.

DOMATES ÜRETİMİNDE YÜZDE 30 KAYIP

Çiçek, bu sene domates üretiminde yağmura bağlı olarak büyük zarar ve kayıp yaşandığını anlattı. Tarla domatesinde yoğun yağmur yüzünden hastalık ortaya çıktığını anlatan Mehmet Çiçek, ' Ne kadar önlemini alsak da, ilaç atsak da domateste yüzde 30 kaybımız var. Üretici arkadaşlarımızın bu anlamda zararı çok' şeklinde konuştu.

'YEŞİLLİK ESKİŞEHİR'DE ÜRETİMİ BİTMEYEN BİR ÜRÜNDÜR'

Yeşillik ürünlerinin yılın 12 ayı Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde üretildiğini ifade eden Başkan Çiçek, 'Yeşillik Eskişehir'de üretimi bitmeyen bir üründür. Marul, tere, roka, ıspanak, pırasa Eskişehir'in ana ürünleridir. Eskişehir'in yeşillik ihtiyacını kendi üretimi karşılıyor, hatta dışarı gönderiyoruz. Yüzde 30, yüzde 40 civarında yeşillik diğer şehirlere gönderiliyor. İstanbul, Ankara en çokta bu iki ile gidiyor' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim