Strazburg'da toplanan genel kurulda AKP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, AB - Türkiye ilişkileri ve gelinen aşama ile ilgili bir konuşma yaptı. Günay, 'Türkiye'nin AB katılım müzakereleri, Müzakere Çerçeve Belgesi kapsamında 35 fasıl üzerinden yürütülmekte ve toplumsal yaşamın hemen her alanını kapsamaktadır. Ancak 14 tanesi maalesef bazı üye ülkelerin önyargıları ve Türkiye'nin AB perspektifini iç siyaset malzemesi yapan siyasilerin tutumları nedeniyle bloke edilmiştir' dedi.

ENGELLER İNANCIMIZI SAĞLAMLAŞTIRIYOR

Günay 'Tüm samimiyetimle söylemeliyim ki kaynağı ne olursa olsun, üyelik yolundaki engeller Türkiye'nin tam üyelik konusundaki inancını ve azmini azaltmamakta, tam tersine bu yoldaki inancı daha da sağlamlaştırmaktadır' diye konuştu.

Suriye'deki kriz ile alakalı da konuşan Günay, 'Ekim ayından bu yana Türkiye ile AB arasında oluşan anlayışın sonucu olarak terörizmle mücadele ve mülteci akınından kaynaklanan insani meselelerin halledilmesi yolunda tedbirlerin ivedilikle alınacağına şüphe yoktur. Birçok Avrupalı akademisyen ve politikacının da ifade ettiği üzere Türkiye'nin dahil olmadığı çözümler sonuçsuz kalacaktır' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim