Toplantıya İstanbul Ulaşım A.Ş, İzmir Metro A.Ş., Burulaş, Konya Raylı Sistemler, Antalya Ulaşım A.Ş, Estram A.Ş, Samulaş, Bugsaş, ve Kayseray yetkilileri katıldı. TÜRSİD üyesi işletmelerin bir araya geldiği toplantıda, sektördeki gelişmeler, işletme esnasında karşılaşılan sorunlar ile ortak çözümler gibi konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.

ESTRAM A.Ş. İşletim Müdürü ve TÜRSİD İşletme Komisyonu Başkan Yardımcısı Seher Kara yaptığı açılış konuşmasında işletme komisyonunun yaptığı faaliyetlerden, bilgi ve tecrübe paylaşımlarından ve komisyonun devamlılığından bahsetti.

Toplantıda konuşan ESTRAM A.Ş. Genel Müdürü Hakan Murat Bayındır ise TÜRSİD komisyonlarının çalışmalarının önemini vurgulayarak ESTRAM olarak tüm komisyonlara her zaman desteklerini vurguladı.

Kurumların işletme bazındaki mevcut durumları, yeni projeleri, farklı tecrübeleri yapılan konuşmalar ve sunumlar eşliğinde katılımcılarla paylaşıldı.

Komisyon çalışmaları kapsamında oluşturulan alt çalışma grupları da Türkiye'de raylı sistem işletmelerinde meydana gelen kazaların analizi, raylı sistemlerde sigorta uygulamaları, raylı sistemlerde güvenlik uygulamaları alanlarında yaptıkları çalışmaları sunumlarla aktardılar.(HM)

Editör: TE Bilisim