Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi. Genel kurula Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Üç adayın yarıştığı genel kurulda mevcut başkan Muazzez Günay Bağımsız Mühendisler Grubu olarak, Levent Özbunar Çağdaş ve Katılımcı Mühendisler Grubu olarak, Adem Anasız ise Önder ve Yenilikçi Mühendisler Grubu olarak Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ AKTİF OLMALI

Ziraat Mühendislerinin daha aktif olması gerek bir dönemden geçildiğini söyleyen Kazım Kurt, 'Türkiye'nin bugün ki koşullarında tarım iklimin ve ziraatın çok önemli bir noktada olduğunu hiç kimse inkar edemez. Üretimi desteklemeyen bir yönetim anlayışıyla geldiğimiz nokta burasıdır. Türk köylüsüne, Türk tarımına vermediğiniz desteği Fransız tarımına, Ukrayna tarımına veriyorsak bir terslik vardır. Üreten bir Türkiye'yi yaratmak için üreticilerin desteklenmesini sağlamak için birlikte mücadele etmek gerekiyor. Eğer Türkiye'de gerçekten yoksulluğu ve açlığı bitirmek istiyorsak kendi öz üretimimizi artırmak zorunda olduğumuzu benden daha iyi biliyorsunuz. Tarımın ve ziraat mühendislerinin bu konuda daha aktif olması gerektiğini düşünenlerdenim. Ama kamu çalışanlarının odalara üye olma zorunluluğunun kaldırılması 2022 yılındaki Türkiye'de gerçekten 100 yıl geride kalmış bir kafadır. Öncelikle bu kafanın değişmesi gerekmektedir. Herkes mesleki örgütlenmesinin dahil olduğu birimde görev almalıdır, çalışmalıdır. Böyle düşünüyorum' dedi.

DOĞRULARI SÖYLEYECEĞİZ

Mevcut başkan ve Bağımsız Mühendisler Grubu adayı Muazzez Günay, 'Yönetime talibiz çünkü, hiçbir güçten korkmadan ülkemiz ve mesleğimiz için doğruları söyleyeceğiz. Yönetime talibiz çünkü, meslektaşlarımızın hiçbirini ayrıştırmadan ve dışlamadan bir arada tutacağımıza inanıyoruz. Yönetime talibiz çünkü, meslektaşlarımızı uğradıkları haksızlıklar karşısında yalnız bırakmayacağız. Yönetime talibiz çünkü, bu meslek odasını kişisel menfaatlerimiz ve beklentilerimiz için değil, camiamıza ve ülkemize hizmet etmek için kullanacağız' diye konuştu.


DAHA DİNAMİK BİR ODA OLACAĞIZ

Daha dinamik ve söz söyleyebilen oda vurgusu yapan Çağdaş ve Katılımcı Mühendisler Grubu adayı Levent Özbunar, 'Meslek örgütümüz tüm Türkiye'yi kapsayan bir meslek örgütü. Eskişehir'de bu şubelerden bir tanesi. Meslektaşlarımızla birlikte yönetim listemiz biraz daha gençleşti. Bu süreçte dinamizm katarak şehre, basına gerekli doğru bilgileri ulaştırmak hedefiyle yola çıktık. Bizler aktifiz. Meslektaşlarımızı seviyoruz, Eskişehir çiftçisini seviyoruz. Hep birlikte tek vücut olduğumuz zaman başarılı işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Daha genç, daha aktif, daha dinamik bir Eskişehir şubesi istediğimiz için gençleşerek yola çıktık. İki yıllık dönemde Eskişehir şubemizin pek sesi çıkmadı. Pandemi bizim mesleğimizin daha çok öne çıkması gereken bir dönemdi. Burası sessiz kaldı. Bunun sebebi de başkanın devlet memuru olması. Biz özgürüz, hürüz, kimseye bağımlı değiliz. Daha rahat konuşabiliyoruz. Çiftçimizin de yanında olacağız ama özellikle meslektaşlarımızın yanında olacağız. Meslek için buradayız' şeklinde konuştu.

SİYASİ OLUŞUMLARDA OLMAYACAĞIZ

Önder ve Yenilikçi Mühendisler Grubu adayı Adem Anasız ise, 'Biz yapılmakta olan Ziraat Mühendisleri Odası'nın seçimli genel kurulunda önder ve yenilikçi ziraat mühendisleri olarak bir ekip oluşturduk. Biz seçildiğimiz takdirde bu mesleğin kamuoyundaki itibarını yükseltmek için ve bu meslekte faaliyet gösteren sektör mensuplarının kazançlarını artırıcı her türlü faaliyetin içinde olacağız. Bunun dışında biz hiçbir siyasi partinin lehinde ya da aleyhinde oluşumların içinde olmayacağız. Sadece siyasi politikalar oluşturulurken mesleğimizi ilgilendiren konularda oda olarak tarım adına, tarımsal üretim adına neyi doğru biliyorsak platformlarda onu söyleyeceğiz' ifadelerini kullandı. Oda seçimi 12 Aralık Pazar günü Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube binasında gerçekleştirilecek. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim