İnternational Air Cadet Exchange (İACE) Uluslararası Hava Mübadelesi öğrenci değişim programı kapsamında Çin ve THK yetkilileri pilot bir proje için bir araya geldi. Çin'den gelen 8 öğrenciye uçuş eğitimleri verildi. Bir hafta süren eğitimler sonucunda yamaç paraşütü için hazır olan Çinli öğrenciler, başarılı uçuşlar yaparak gökyüzünün tadını çıkardı. Uçuşların ve eğitimlerin başarı ile sonuçlanması halinde demo olarak yapılan proje, kalıcı olarak hayata geçirilecek.
UYGULAMALI EĞİTİM
20 yıllık Yamaç Paraşütü Öğretmeni olan Mevlüt Hoyraz, 'Son yıllarda yetiştirilen pilot sayısı da değerlendirdiğimizde Türkiye'de oldukça fazla. Dolayısıyla bu ilgiye yönelik olarak da burada böyle bir çalışma yapıldı. Tabii ki bu onların ilk uçuşlarıydı ve ilk uçuşlarına bizimle çıkmalarını istedik. Çünkü hava da uygulamalı eğitimin bir parçası' dedi.
TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVDİK
Çinli grubun başında bulunan 28 yaşındaki İngilizce öğretmeni Sera, Türkiye'yi çok sevdiklerini ve çok ilginç bir deneyim yaşadıklarını söyledi. Sera, 'Yaklaşık 2 hafta buradayız. Uçuşumuz çok güzeldi. Uçuş sırasında hissettiklerimiz tarif edilebilenin ötesinde. Çok güzel, ilginç ve heyecan vericiydi. Böyle uçuşlar için şansım olsaydı, Çin'e döndüğümde de buna devam etmek isterdim' ifadelerini kullandı. İHA
Editör: TE Bilisim