Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, yaklaşan ramazan ayı nedeniyle vatandaşlara seslendi. Büyük marketler yerine esnafların ve mahallerde bulunan bakkalların tercih edilmesi yönünde çağrıda bulunan Birsen, esnafın ucuz mal satmak için araştırma yaptığını söyledi.
PANDEMİ VE SAVAŞ ETKİLEDİ
Gıda fiyatlarındaki fahiş artışların herkesi etkilediğini söyleyen Birsen, 'Gerçekten ülkemizde son 2 yılda yaşanan pandemi hemen arkasından başlayan Rusya Ukrayna Savaşı gerçekten hem esnafları hem dünyada ekonomiyi önemli ölçüde etkiledi. Tam pandemi bitiyor bitti derken 2022 yılında savaşın başlamasıyla gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatların hem esnaf ve sanatkarımızı hem halkımızı önemli ölçüde etkilediğini hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz' diye konuştu.
ESNAFIMIZ TEDBİRLERİNİ ALIYOR
'Halkımızın ramazan ayını en iyi şekilde geçirebilmesi için elimizden gelen tüm tedbirleri almaya çalışıyoruz' diyen Birsen,'Özellikle gıda fiyatlarındaki dalgalanmadan halkımızın ve esnafımızın etkilenmemesi için araştırma yaparak, mal temin ederek halkımıza esnaf ve sanatkarlar olarak ucuz şekilde satmak için çaba gösteriyoruz. Ramazan ayı paylaşım ayı. Dolayısıyla hem ramazan ayında halkımızın, varlıklı insanlarımızın yoksul dar gelirli insanlara yardım edeceğini düşündüğümüzde biz bu konuda esnaf ve sanatkarımızın tercih edilmesini özellikle daha önceki yıllarda veresiye defterlerinin kapatılması, esnaf ve sanatkarlar özellikle bakkaldan ve pazardan, esnaftan alım yapılarak yoksul vatandaşlara ulaştırılmasını talep ediyoruz. Halkımız ramazan ayında pazarlarımızı, bakkal esnafımızı tercih etsinler. Bakkallarımızda üç harfli marketlerde ve büyük marketlerdekinden ucuz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim