İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksi 25 Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Valiliğin de desteklediği Yerel Düzeyde Çocuk İhmali ve İstismarı Önleme Çalıştayı'nın açılışında konuşan Vali Çakacak, 'Ülkemizi nerede görmek istiyorsak çocuklarımız götürecek bizi oraya' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksi 25 Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği valiliğin de desteklediği Yerel Düzeyde Çocuk İhmali ve İstismarı Önleme Çalıştayı'nın açılışı gerçekleştirildi. 'Adalet Sisteminde Çocuk ve Ombudsmanlık' başlığı ile gerçekleştirilen açılışa Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Çocuk Haklarından Sorumlu Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak, Eksi 25 Derneği Başkanı Burak Karakaya, UNICEF Türkiye Ofisi Temsilcisi Dilek Karagöz ve davetliler katıldı.

HER ŞEYİMİZ
Açılışta konuşan ve Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olabilmesi için çocuklara gereken önem ve değerin verilmesine dikkat çeken Özdemir Çakacak, 'Çocuklar bizim her şeyimiz. Anne-baba olarak en değerli varlıklarımız. Genel olarak düşündüğümüzde ülkemizin geleceği açısından, ülkemizi nerede görmek istiyorsak çocuklarımız götürecek bizi oraya. Bugünün çocukları yarının büyükleri olacak. Bizlerin görev yaptığı bu yerlerde yarın çocuklarımız olacak. Biz, ülkemizde aydınlık yarınlar görmek istiyorsak, uluslararası arenada ülkemizi iyi yerlerde görmek istiyorsak, çocuklarımıza verilen değer, önem, iyi eğitim almaları ve özgüvenlerini sağlamakla alakalı konumuza uygun hakkıyla iyi yetiştirilmeleriyle mümkündür' dedi.

FARKINDALIK OLUŞMALI
Yerel Düzeyde Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Çalıştayı'nın 2014 yılından beri düzenli olarak yapıldığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Özen ise, '17-18 Temmuz'da gerçekleştirmeyi planladığımız çalıştayımızın amacı, Eskişehir yerelinde yer alan çocuk odaklı çalışan kurumların personellerin güçlendirilmesi, ombudsmanlık konusunda bilgi seviyelerin artması, farkındalıklarının oluşması, adalet sistemindeki çocuk, konusunda güçlenmeleridir' dedi. Konuşmalardan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Özen, 'Çocuk İhmali ve İstismarının Önlenmesinde Eskişehir Modeli' konulu bir sunum yaptı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim