. İl Başkanı Çuhadar HSYK seçimleri ile ilgili olarak eleştirilerde bulunarak 'Ülkenin çimentosu olan hukuk ayaklar altına alınmış oldu' dedi. İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ise AKP Tepebaşı İlçe başkanının bir toplantıda 'Bizim yaptığımız büyük işlere CHP'lilerin hayali yetmez' şeklindeki açıklamaya tepki göstererek 'Türkiye'de Eskişehir model bir kent olmuştur. Herhalde AKP yöneticileri bunu ya görmüyorlar ya da Behçet hastalığına kapılmışlar' dedi.

CHP'nin parti binasında gerçekleşen pazar toplantısında İl Başkanı Nihat Çuhadar, Torba Yasa ve HSYK seçimlerini eleştirdi. HSYK seçimleri ile ilgili konuşan Çuhadar, '17 ve 25 Aralık operasyonlarında soruşturmaların gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle, mahkemenin verdiği takipsizlik kararı adalet adına yüz karartıcı bir olay. Yapılan HSYK seçimleri sırasında hakim ve yargıçların siyasi kimliklerinin ortaya çıkarılmasıyla utanç verici şeyler yaşandı. Hangi yargıç hangi hakim hangi siyasi düşünceye ait, neyi temsil ediyor, bu durum bütün kamuoyuna lanse edildi. Ülkenin çimentosu olan hukuk ayaklar altına alınmış oldu ve bunun neticesinde görüyorsunuz ki, AKP kendi savcısını, kendi hakimini atamak için mücadele etmekte. Türkiye haksızlık ve hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke. Bizler birlik beraberlik içinde bunu aşacağız' şeklinde konuştu.

POLİS DEVLETİ KURMA ADINA ATILMIŞ BİR ADIMDIR

Torba Yasa'nın polis devleti kurma adına atılmış bir adım olarak nitelendiren Çuhadar, 'AKP etnik kökene dayalı sizler ve bizler ayrımıyla ülkeyi kan gölüne döndürdü. Ülke adeta bir iç savaş halinde. Buradaki en büyük neden AKP'nin bunları açılım adı altında polisin askerin elini kolunu bağlamasıdır. Burada sanki bu olaylar çok büyük boyutlara ulaşmış gibi Torba Yasa adında bir yasa çıkarmaya kalkıştı. Bu yasada tamamen ülkemizi hukuk devletinden çıkarıp, polis devleti kurma adına yapılan bir adımdır' ifadelerini kullandı.

Çuhadar, 'AKP, çıkarttığı yasaları sanki terör olaylarını engelleme adına yapıyormuş gibi gösteriyor. Oysaki bu yasa çok daha önceden hazırlanmış, tamamen AKP'nin baskıcı faşist bir düzen kurma adına yapmış olduğu, siyasi bir çalışmadır. İnanıyorum ki biz Cumhuriyet Halk Partililer merkezimiz, merkezde ki illerimiz, illerimizdeki görevli arkadaşlarımız, yine bunların çıkardığı yasaya meydan vermeyerek, anayasa mahkemesine başvurup bu yasanın çıkmasını engelleyeceğini düşünüyorum' dedi.

BEHÇET HASTALIĞINA KAPILMIŞLAR

İl Başkanı Çuhadar'san sonra konuşan İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, AKP Tepebaşı İlçe başkanının yapmış olduğu bir toplantıda 'Bizim yaptığımız büyük işlere CHP'lilerin hayali yetmez' şeklindeki açıklamaya tepki gösterdi. AKP ilçe başkanının ' Biz büyük işler yaparız' sözünü onaylayan Çakıcıer, 'Büyük işler yapacağız diye Türkiye'yi getirdikleri nokta belli. Herhalde bunların büyük Türkiye'si ülkenin bölünmesi ve kardeşi kardeşe düşman etmek olsa gerek' diye konuştu.

Eskişehir'in Türkiye'ye model bir şehir olduğunun altını çizen Çakıcıer, 'Turizmin merkezi haline gelen şehir sadece turistleri gezmeye değil aynı zamanda tüm Türkiye'deki belediye bürokratlarını ağırlayan, rol model olmuş bir kentte yaşıyoruz. Herhalde AKP yöneticileri bunu ya görmüyorlar ya da Behçet hastalığına kapılmışlar' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim