Çağfen Koleji Müdürü Ahmet Altıntaşı Çağfenlilerin bir aile olduğunu vurgulayarak ' Düzenlediğimiz Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali Çağfen'in bir aile olarak öz dünya ile bütünleşme felsefesinin bir ürünüdür. Bütün çocuklar aralarında ortak bir dil olmadan iletişim becerileri geliştireceklerdir' dedi.

Dünya barışına katkı sağlamanın amaçlandığı festivale KKTC, Bulgaristan, Moldova, Yakutistan, Azerbaycan, Makedonya ve Arnavutluk olmak üzere 7 ülkeden 280 öğrenci, 50 yönetici ve müzisyen katılacak ve festival 5 gün sürecek.

Festivalin detayları hakkında bilgi veren Çağfen okulları Eğitim Koordinatörü Neslihan Ulu, festivalin 20 Nisan 2014 Pazar günü misafir ülkelerin karşılanması ile başlayacağını, 21 Nisan pazartesi günü resmi ziyaretlerde bulunulacağını ve aynı gün kortej yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirtti. 22 Nisan Salı Özdilek AVM'de konuk ekipler gösterilerini sunacak. 23 Nisan Çarşamba ise Milli Eğitim Müdürlüğünün kortejine iştirak edildikten sonra Vilayet Meydanı'nda düzenlenecek etkinliklere katılacak. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim