Anadolu Üniversitesi (AÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Seramik Araştırma Merkezi (SAM) Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Alpagut Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin AÜ ve Türk Seramik Derneği (TSD) tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin geleneksel seramik üretiminde dünyada ve Avrupa'da önde gelen ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu: 'Bu sene organizasyonumuz oldukça büyüdü. Burada seramik, emaye ve cam gibi farklı farklı malzemeler var. İşin sadece bilimsel tarafı yok aynı zamanda sanatsal tarafı da var. Kongreye seramik sektörünün önde gelen markalarından temsilciler de var. Kongrede hocalar işin akademik tarafını anlatıyor, sektörün içinde olan temsilciler ise yaşadıkları problemleri üniversitede tartışma imkanı buluyor. Üniversite sanayi iş birliğinin bire bir gerçekleştiği bir kongreyi yaşıyoruz.'

Kara, Almanya, İspanya İtalya, Danimarka, ABD ve Hindistan'ın da içinde bulunduğu yaklaşık 10 ülkeden katılımın olduğu kongrede, firmadan ve üniversitelerden gelenlerin yaklaşık 300 sözlü-poster bildiri sunacaklarını sözlerine ekledi.(AA)

Editör: TE Bilisim