Eskişehir'in çağdaş, modern ve yaşam kalitesi yüksek bir il olmasında, üniversitelerin önemli rol aldığını kaydeden Vali Çelik, göreve ilk başladığı tarihlerde kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan, Rektör Gönen'e ve yardımcılarına teşekkür etti. Üniversitenin yaptığı akademik çalışmaların ve yetiştirdiği öğrencilerin örnek alınmasını isteyen Vali Çelik, Eskişehir Valiliği olarak üniversitesi ile işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Rektör Gönen ise, üniversitenin yaptığı çalışmalar hakkında Vali Çelik'e bilgi verdi. Eskişehir'in sosyo-ekonomik gelişimine katı sağlamak için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını anlatan Rektör Gönen, ulusal ve evrensel değerlere sahip, bilim ışığında araştırma-geliştirme yapabilen, girişimci, katılımcı, paylaşımcı, bilim ve teknoloji üreterek topluma katkı sağlayan mezunlar ve bilim insanları yetiştirdiklerini söyledi.

Üniversitenin 18 Ağustos 1993'te yılında kurulduğunu hatırlatan Rektör Gönen, bilimsel birikimi ile köklü ve güçlü bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin çağdaş bilim yolunda kararlı adımlar attığını sözlerine ekledi. (HM)

Editör: TE Bilisim