Üreticilere fide ve fidan destekleri sağlayan, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı destekleyen Büyükşehir Belediyesi, kullanılmayan belediye arazilerini de ilçe belediyeleri ile protokoller imzalayarak tarıma açıyor.
DEĞERLENECEK
Birçok farklı proje ile üreticilere destek olan Büyükşehir Belediyesi, Mahmudiye, Mihalıççık, Seyitgazi ve Alpu Belediyeleri'nin ardından Sivrihisar ve Mihalgazi ilçesi ile de protokolleri imzalayarak tarıma elverişli Büyükşehir Belediyesi arazilerinin tarıma kazandırılmasını sağlıyor. Protokolün amacının boş arazilerin değerlendirilerek üreticiye destek olmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üreticiye can suyu olmak için parti ayrımı gözetmeksizin tüm ilçeler ile iş birliğine hazır olduklarını belirtti.
ZOR ZAMANLAR
Büyükerşen 'Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde tarım hızla yok oluyor. Ekonomik olarak zor zamanlar geçiren çiftçilerimiz artık artan maliyetler sebebiyle üretimden gittikçe uzaklaşıyor. Üretim yapan birçok çiftçimiz ne yazık ki üretmekten vazgeçip farklı alanlara yönleniyor. Ekonomimizin her geçen gün kötüye gittiği bu günleri ancak üreticileri destekleyerek atlatabiliriz. Meclisimizden aldığımız yetki ile hazırladığımız protokoller kapsamında ilçe belediyelerimiz ile iş birliği yaparak yaklaşık 2 milyon metrekare alanın kullanılmasının yolunu açtık' dedi.
CAN SUYU OLACAK
'Bu kapsamda A partisi B partisi gözetmeksizin tüm ilçelerimiz ile iş birliğine gerçekleştirmeye çalışıyoruz' diyen Büyükerşen, 'Daha önce 4 ilçemizle yaptığımız protokolü Sivrihisar ve Mihalgazi ile de yaparak bu bölgelerdeki üreticilerimize de arazi desteği sağladık. İmzaladığımız protokollerin çiftçimize bu zor dönemde can suyu olmasını diliyorum!' diyerek kırsal kalkınma desteklerinin devam edeceğini belirtti. HM
Editör: TE Bilisim