Parti binasında yapılan toplantıya Milletvekili Utku Çakırözer, İl Başkanı Abdülkadir Adar, yönetim kurulu üyeleri, CHP'li meclis üyeleri, İl Başkanı adayları Recep Taşel ile Metin Tomsuk ve üyeler katıldı.
DERS ÇIKARMADIK
Ülkenin 2020 yılına talihsizliklerle girdiğini belirten İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Önce Elazığ'da deprem yaşandı daha sonra çığ felaketi yaşandı. Daha sonra da uçak kazası yaşandı. Hiç ders çıkarmadık. Benzer bir felaketi de iki ilçemiz yaşadı. Sarıcakaya ve Mihalgazi. Fırtına nedeniyle seralarda büyük zararlar var. Seraların yıkılmasıyla ürün kaybı da yaşandı. Vekilimizle beraber gittik o bölgeyi gezdik. Şikayetleri dinledik. Bu tür afetlerden korunmanın en önemli şeyi sigortadır. Devletin eliyle gerçekleştirilen bir sigorta sistemi buna TARSİM diyorlar. Sigorta primlerinin yarısını devlet karşılıyor. Tabi afete maruz kaldığınızda zarar gören ürünleri sözüm ona koruyacak. Biz oraya gittiğimizde sigortacılar da vardı. Büyük bir kaos vardı. Sigorta, rüzgarı ve fırtınayı kabul etmiyor sadece hortum olursa kabul edecek. Devlet ülkesinin insanlarını koruyamıyorsa o zaman o devletin varlığını ve idare tarzını sorgulamak gerekir' ifadelerini kullandı.
DEVLET SAHİP ÇIKSIN
Daha sonra açıklamalarda bulunan Milletvekili Çakırözer, 'Biz bölgeye gittiğimizde tarım ilçe yetkilileri ve ilçe kaymakamı oradaydı. Raporlamada sıkıntı yok, ama çok büyük ilgisizlik var. Raporların ulaştığı Ankara'daki beyler çok duyarsızlar. Serası zarar görmeyen çiftçimiz yok. En üzücüsü de 5 kuruş para alamayacaklar sigortadan. Ama devlet çiftçisini sahipsiz bırakamaz. Masa başından açıklama yapanlara sesleniyorum. Gitsinler ilçelere zarar gören yerlere sorsunlar. Masa başından açıklama yapılmasın, çiftçiler sahipsiz bırakılmasın. Devlet üzerine düşeni yapsın' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim