Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencilerinin hazırladığı projeler ESO İdari Binasında açılan stantlarda sergilenerek sanayicileri ve üniversiteyi bir araya getirdi. ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) ve ESO öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Çabuk çok sayıda üniversite öğrenicisi ve sanayici katıldı. Proje Fuarı'nda ayrıca öğrenci projeleri değerlendirilerek bir de ödül töreni gerçekleştirildi.
SİZE HER ZAMAN YER VAR
Fuarın açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'ESOGÜ ve ESO destekleri ile hazırladığımız ve gerçekleştirdiğimiz proje fuarına katılan tüm öğrencilerimiz eminim ki uzun süredir buna hazırlanıyordu. İnovasyon ve networkün çok önemli olduğu bu çağda, mutlaka sanayicilerimiz ile iç içe olun, kartvizitleri toplayın. Türkiye'nin üretime ihtiyacı var ve ürettiğini mutlaka yurtdışına satması gerekiyor. Konularınız, alanlarınızda derinlemesine bilgi sahibi olursanız, bilin ki; başarılı olmak, katma değerli ürünler üretmek için önünüzde hiçbir engeliniz yok. Bir diğer önemli konu da, sanayiciler ile iç içe, tanışık olmak. Bizleri ziyaret edin, gelin iş konuşalım, burada sizlere her zaman yer var' dedi.
YÖNETMEK GEREKİYOR
Teknolojiyi yönetmek gerektiğine yönelik mesaj veren ESOGÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Çabuk, 'Teknolojiyi kullanmak yetmiyor. Üniversite ve sanayi işbirliklerinin dayandığı önemli bir nokta bilgiye dayalı ekonomiye geçiştir. Bu anlamda projeler üreten ESO'yu Endüstriyel Simbiyoz Projesi ile aldığı ödül için tebrik ederim. Bugün, bu fuar ile başlayacak ve Türkiye'nin sanayisine katma değer katan sanayiciler olarak hayatınıza devam edeceksiniz' şeklinde konuştu.
KARACAN'DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE
Sanayi ve üniversitenin birlikte yer aldığı projeleri takdir ettiğini belirten AK Parti MKYK üyesi Harun Karacan, konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Karacan, 'Ticaret Odası Başkanlığı ve TOBB'da yönetim kurulu üyeliği yapmış ve şimdi de milletvekili olarak buradayım. Öğrencilerimiz lütfen içinde bulunduğunuz anın kıymetini iyi bilin, sanayicilerle yakın ilişkiler kurun ve sanayici sizi tanısın, onlarla irtibat kurun.' dedi. Konuşmalar sonrasında protokol öğrenciler tarafından açılan stantları gezerek projeler hakkında bilgi aldı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim