Açılışa CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarım Danışmanı Abdullah Aysu ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan kooperatif kurucularından Hüseyin Barış, 'Karşılık beklemeden burayı yaptık. Bir istihdam sorunu var bunun yanında da vatandaşın temiz gıdaya ihtiyacı var. Burası da öylelikle ortaya çıktı. Burada yerel yönetimlerin önemini bir kez daha anlamanız gerekiyor' dedi.
DESTEKLERİZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, 'Yıldıztepe denilince akla gelen sol kültür, sol gelenek ve birlik dayanışmadır. Bugün de açılışını yaptığımız bu kooperatif üretimden tüketime kadar tüm ihtiyaçlarımızı birlikte gidermenin, dayanışarak gidermenin ve akılla gidermenin bir yoludur. Kurucu arkadaşları tebrik ediyorum. Biz de bu düşünceyi savunan yerel yöneticiler olarak böyle bir oluşumu her zaman destekleriz. Birlikte üretmenin başarısını hep birlikte yaşarız diye umuyorum' diye konuştu.
TAMAMI ZEHİR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarım Danışmanı Abdullah Aysu, 'Çiftçiler mutsuz, tüketiciler umutsuz. Çiftçilerin maliyeti çok ucuza satıyor siz de ucuza satılanı pahalıya alıyorsunuz. Çünkü 7 adresten geçiyor onun için bu süreçteki ürünlerin hiçbiri de sağlıklı değil tamamı zehirdir. Bu tür çalışmaların aracı kaldırıp tamamen verdiği için daha sağlıklı olacaktır' ifadelerini kullandı.
ÇOK KIYMETLİ
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ise 'Kooperatif, dayanışma çok önemli. Bizler de destekliyoruz. Son yıllarda kooperatiflerin önemi azaldı gibi ama aslında çok kıymetli' dedi. CHP Milletvekili Utku Çakırözer de 'Buna benzer yerlerin çoğalmasının en büyük faydası bize ve çocuklarımıza. İnşallah Türkiye'de kooperatifçiliği başlatan solcular yeniçağın teknolojilerinden faydalanarak kooperatifin gelişmesini birlikte sağlayacağız' diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak kooperatif gezildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim