Eskişehir 1'nci Ağır Ceza Mahkamesi'nde devam eden duruşmaya, haklarında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak, kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kanunen yok edilmesi' suçlarından dava açılan tutuklu sanık Mustafa A. ile tutuksuz sanıkların bir kısmı katıldı.

Tutuklu sanık Mustafa A, kendilerini savunmak için mahkeme heyetinin hiçbir şekilde yardımcı olmadığını ifade ederek, 'Bu davada benim hayatım söz konusu. Kendimizi aklamamız için hiçbir delil mahkemeye gelmedi' dedi.

Duruşmada tutuklu sanık Mustafa A.'nın Avukatı Turgay Balaban, mahkeme heyetinde bulunan 2 hakimin davaya objektif olarak bakmadıklarını ileri sürerek reddi hakim talebinde bulundu. Ancak, talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Dosya, objektif olarak yargılanıp yargılanmadığının tespiti için 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti sanık Mustafa A.'nın tutukluluk haline devam kararı verirken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (İHA)

Editör: TE Bilisim