'Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenme Seferberliği Başlıyor' Projesi bilgilendirme toplantısı Anemon Otel'de düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki gelişen insan kaynakları kapasitesine 'Hayat Boyu Öğrenmeyi tanıtarak katkıda bulunmak hedefiyle Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi–II (HBÖ-II)'yi hayat geçiriyor. Açılış konuşmalarını Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in yaptığı toplantıya, üniversiteler, halk eğitim ve mesleki eğitim merkezleri, belediyeler, kaymakamlıklar, STK'lar, meslek odaları ve işveren temsilcileri başta olmak üzere, eğitim ve istihdam konularında çalışmalar yürüten çok sayıda sosyal paydaş katıldı.

PROJEYE 15 MİLYON BÜTÇE AYRILDI

Daire Başkanı Abdulhakimoğulları, yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmenin 2000'lerin başından itibaren Türkiye'de önem kazanmaya başladığını, sürekli gelişen ve değişen bir dünya düzeni içinde bugün, yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini vurguladı.

Abdülhakimoğulları, bu projenin 15 milyon avroluk bir bütçeye sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti: '15 milyon avronun 7,5 milyonluk kısmı hibe, geri kalan kısmı 'hizmet bileşeni' dediğimiz teknik destekten oluşuyor. Hibe kapsamında 81 ilden, vakıflardan, sivil toplum kuruluşlarından, belediyelerden, üniversitelerden ve resmi kurumlardan proje tekliflerini aldık. Bunların bağımsız proje denetçileri tarafından denetlenmesi sonrasında kriterlere uyan projelere 100-200 bin avro arasında karşılıksız hibe sunulacak.'

Toplantı, Proje Takım Lideri Sean Curley ve İletişim Uzmanı Gülru Topçu'nun sunumlarının ardından ilde hayat boyu öğrenmeyle ilgili mevcut durum analizi ve yapılabilecek iletişim çalışmalarının masaya yatırıldığı çalıştay ile devam etti. (HM)

Editör: TE Bilisim