Etkin mücadele sonucu yokluğu yaşanan esrarın Doğu illerinden nakledilerek ticaretinin gerçekleşeceği bilgileri elde edilmesi üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir çalışma başlattı. Ekipler, E.Y. (24), E.Y. (21) ve A.G.(27) isimli şahısları 36 kilo esrar maddesi ile yakalandı. Uyuşturucunun yanında kozmetik ürünler, hassas terazi de ele geçirilirken, olayın tüm bağlantılarının araştırıldığı belirtildi.

Adli makamlara sevk edilen üç şüphelin de mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtilen açıklamada 'Narkotik Büro Amirliği görevlilerimizce uyuşturucu madde ile olan mücadelemiz; vatanımızın ve milletimizin akıl ve mantığı ile hareket eden berrak ve uyuşmamış beyinlere ihtiyacı olduğunun bilincinde; kararlılıkla devam edecektir' denildi.

UYUŞTURUCU SURİYE UYRUKLU KİŞİDEN

Şüphelilerin verdiği ifadelerinde ise ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Garsonluk yapan Erhan Y. ve Ercan Y.'nin bir süre önce Hatay'dan Eskişehir'deki üniversiteli arkadaşlarına ziyarete gelen Abdüsselam G. ile lokantada tanıştığı, ardından Kırıkhan ilçesine Abdüsselam G.'ye ziyarete gittikleri öğrenildi. Bu ziyaret esnasında 3 arkadaşın Hatay'dan uyuşturucu alıp, Eskişehir'de bazı üniversiteli arkadaşları vasıtasıyla üniversite okuyan gençlere satarak yüklü miktarda para kazanmak için plan yaparak esrar satın aldıklarını ileri sürüldü. Bunun üzerine Hatay'da kuaförlük yapan Abdüsselam G.'nin, Kırıkhan Reyhanlı karayolunda Suriye uyruklu bir kişiden 15 bin lira karşılığında 36 kilo 167 gram esrarı alarak, kiraladıkları iki araçla yola çıktıkları, uyuşturucunun bulunduğu aracın yolda arıza yaptığı ve bu uyuşturucuların söz konusu araçtan alınıp diğer araca yükledikleri, Eskişehir girişinde de polis tarafından yakalandıkları belirtildi.

ARAÇ ARIZALANINCA

Cezaevine gönderilen şüphelilerden Abdüsselam G., iki arkadaşın talebi üzerine uyuşturucuyu tanımadığı Suriye uyruklu bir kişiden aldığını anlattı. Parayı Ercan Y. ve Erkan Y.'nin verdiğini anlatan Abdüsselam G., ifadesinde, 'İki araç kiraladık. Aracın biri önden gidip polis araması halinde bize haber verecekti. Benim kulandığım araç arıza yaptı. Benzinliğe girdik, tamir edemeyince tamirciye götürdük. Arızalan araçtaki uyuşturucuyu diğer araca aktardık. Eskişehir gelince de polis bizi yakaladık. Ben de uyuşturucu alacak para yok ve uyuşturucu da kulanmam. İki arkadaşın talebi üzerine bu işe girdim' diye konuştu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Erhan Y. ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, '01 plakalı araçla geri dönüyorduk. Araçta uyuşturucu olduğunu hatırlamıyorum. Kozmetik eşya olduğunu düşündüm. Çünkü Abdüselam kuafördü. Ben eşime kozmetik eşya bile almıştım. Uyuşturucu ile ilgim yok.' diyerek kendini savundu.

Ercan Y. de, konuyla ilgisinin olmadığını iddia ederek, 'Kırıkhan'da 6 gün kaldık. Abdüsselam birlikte Eskişehir'e gidelim dediği için birlikte yola çıktık. Araç içinde uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Kozmetik ürünler olduğunu düşünüyordum. İkinci araç yoktu' diye ifade verdi. (İHA)

Editör: TE Bilisim