Yaklaşık 150 çocuğun sünnet ettirildiği etkinliğe, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Vali Yardımcıları Günhan Yazar ve İsmail Küreci, Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul EKM Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktareviç, sünnet çocukları ve aileleri katıldı.
Programda konuşan Vali Tuna, Türkiye'den, ebedi sürecek bir muhabbetle selamlar getirdiğini belirterek 'Burada aynı zamanda içimizde çoğalan hasreti bir nebze de olsa dindirebilmek için sizlerle birlikteyiz. Siz Bosnalı kardeşlerimizin; 'Evlad-ı Fatihan' olarak sadece ecdadın tarihî eserlerini değil; kültürünü, değerlerini de en canlı haliyle yaşatma gayretini biliyorduk, ancak Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde buna yakinen şahit olduk. Hepimiz, Evlad-ı Fatihan olarak birbirimizin aynasıyız. Gönül aynalarımız aynı manevi derinlikleri yansıtır. Zira yakın tarihimizde Bosna'nın aynı zamanda gönül mimarı olan İzzetbegoviç 'iyiliklerde yarışın' ilahi emrini hayatının gayesi görerek iyiliklerde yarışmıştır. Biz de aynı ilahi emirle iyiliklerde yarışmayı kendimize şiar edindik. Türk Dünyası Kültür Gezileri programı kapsamında yaklaşık 8000 öğrencimizi Balkanlardan Özbekistan'a uzanan geniş bir coğrafyaya gönderdik. Bu öğrencilerimizin önemli bir kısmı Bosna'ya gelmiştir. Bosna'ya gelen çocuklarımız gördüler ki burada sadece tarihî eserler değil, sevgi ve hoşgörü anlayışımız, değerlerimiz de aynı manevi derinlikle canlılığını koruyor. Gençlerimizin ortak kültür mirasımızı keşfetmesiyle geleceğe dair ümit kapımız hep açık duracaktır.'
Konuşmaların ardından programda, Fatih Sultan Han Gençlik Korosu, Tatlı Prenses Çocuk Korosu ve Kukla Tiyatrosu gösteri sundu. Sünnet çocukları ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, çeyrek altın taktılar.

Editör: TE Bilisim