Göreve yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine 'Hayırlı olsun' dileklerinde bulunan Vali Tuna, nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Tuna, 'Ortak kazancımız olan kendi kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak konusunda göstermiş olduğunuz çabayı takdirle karşılıyorum. Sizin gösterdiğiniz bu dayanışma; birlik ve beraberlik, kardeşlik takdire şayandır' dedi.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği döneminde geçmişte yaşanan acıların unutulmaması için birçok etkinlik yaptıklarını anlatan Vali Tuna, derneğin de bu çalışmalara büyük katkısı olduğunu ifade etti. Vali Tuna, sözlerini dernek üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek bitirdi.

17 Ocak 2016 Pazar günü 12'ncisini gerçekleştirdikleri genel kurul ile yeni göreve geldiklerini aktaran Başkan Korkmaz, ziyareti kabulden dolayı Vali Tuna'ya teşekkürlerini iletti. Yeni yönetim kurulu üyelerini Vali Tuna'ya tek tek tanıtan Başkan Korkmaz, derneğin kuruluş amacını anlattığı açıklamasında, amaçlarının Karaçay Balkar kültürünü yaşatmak, geçmiş tarihi gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Derneğin 500'e yakın üyesi olduğundan bahseden Başkan Korkmaz, 'Türkiye genelinde ise 9 derneğimiz var. Bu dernekler içerisinde en aktif olarak biz çalışmaktayız. Derneğimizde 100'den fazla öğrenci çeşitli faaliyetlerde yer almaktadır. Dernek binamızda gençlere ve kadınlara yönelik birçok faaliyet gerçekleştirmekteyiz. Akrabalık bağlarımız ve yardımlaşma duygularımız çok güçlüdür. 130 yıl önce Kafkaslardan getirdiğimiz kültürümüze sahip çıkmaya çalışıyoruz. Dernek olarak her nerede olursa olsun zorda kalan insanımız varsa yardım etmeye çalışıyoruz. Bu ülke hepimizin, bu ülkenin kıymetini bilelim' diye konuştu.

Başkan Korkmaz, Vali Tuna'yı 15 günde bir dernek binasında yaptıkları geleneksel etkinliklere davet etti. İHA

Editör: TE Bilisim