Gerçekleştirilen tarla günü etkinliğine, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütücü, Mihalıççık Kaymakamı Yavuz Aslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Mihalıççık İlçe Müdürü Nurettin Özcan, İl Müdürlüğü personeli ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Proje hakkındaki sunumun ardından konuşan Vali Yardımcısı Tütüncü, Mihalıççık'ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti. Son dönemlerde meyvecilik alanında önemli gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Tütüncü, 'Bunlardan en göze batan ise kiraz yetiştiriciliğinde olmuştur. Güvenilir gıda ve sağlıklı yaşam için kaliteli gıda tüketiminin şart olduğu günümüzde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2012 yılından bugüne uygulamaya koyduğu ve ilimizde 2015 yılından bu yana uygulanan kirazda iyi tarım uygulamalarının sonucunun başarıya ulaşmış olduğunu görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Çok ürün alacağız diye insanlara gayri sıhhi şeyleri yedirmenin bir anlamı yoktur. Bu anlamda iyi tarım uygulamaları ile ilgili çalışmalar bu konuyu ön plana çıkarmaktadır' dedi.

'8 çiftçi eğitimine 278 çiftçi katıldı'

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt ise, konuşmasında şunları dile getirdi:

'Tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amaçlamaktadır. Bakanlığımızca 2012 yılında 12, 2013 yılında 17, 2014 yılında 21, 2015 yılında ise 25 ilde proje yürütülmüştür. 2016 yılında 28 ilde proje uygulanmaktadır. İlimiz 2015 yılından beri proje kapsamına alınmıştır. Müdürlüğümüzce proje kapsamında eğitim çalışmaları yapılmakta ve Mihalıççık İlçesi'nde kiraz yetiştiricileri ile demonstrasyon çalışmaları yürütülmektedir. Bu yıl proje kapsamında yapılan 8 çiftçi eğitimine 278 çiftçi katılmıştır. Mihalıççık ilçesinde 14 çiftçi ve 261 dekar arazide demonstrasyon çalışması yapılmıştır.'

Protokol konuşmalarının ardından 14 üreticiye sertifikaları verilerek kiraz bahçesi gezildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim